Závada Pál – könyvajánló

“Miért nem tudja példának okáért fölfogni azt egy férfi, hogy nem csupán őneki támadhat kedve félrevonulni a világ elől, végre nem kötelezve lenni arra, hogy az embert rabtartói (kivált a hozzá tartozó családtagok és gyermekek) kényükre-kedvükre rángathassák a kívánságaik és kényelmük szerint zsinóron? Átérezni, hogy milyen áldással teli jó lehet az egyedüllét nyugalma egy nőnek, és ezért egyszer-egyszer megadni neki ezt!” – Závada Pál, Jadviga párnája

Závada Pál magyar író, szerkesztő, szociológus. Tótkomlóson született és nőtt fel. Szlovák felmenői vannak. Szegeden végezte el a gimnáziumot, majd Pécsen és Budapesten tanult tovább, előbb közgazdaságtudományból majd szociológiából szerzett diplomát.

1986-ban jelent meg első könyve Kulákprés címmel, ami szociográfia volt, és a tótkomlósi kuláknak minősített paraszti családok életéről szólt. Első regénye a Jadviga párnája azonnal sikert aratott. Nagyregénye, a Milota szintén elnyerte a kritikusok és az olvasók tetszését is. A kortárs irodalom egyik meghatározó alakja, akinek művei a nemzetközi piacon is megállják a helyüket, és az eladási listák élén szerepelnek.

Scroll to Top