Vámpírok – tematikus könyvajánló

Maga a vámpír szó csupán rövid történetre tekint vissza. Szemben ezzel maga a lény, akit leír évezredek óta szerepel szinte minden kultúrában a világ körül. Egyiptomban voltak vérivó istenek és istennők, az ókori görögök betegségeket terjesztő démonként tekintettek rájuk, míg az asszírok azt gondolták, hogy akiket nem temettek el rendesen, azok vérszívóként éltek tovább.

Nem tudjuk honnan indult a történet, de számtalan változáson esett át az idő során. Napjaink könyveinek, filmjeinek és sorozatainak népszerű szereplőiként számtalan, modern változat alakult ki. Vannak olyan vámpírok, akiket már nem zavar a napfény vagy a fokhagyma, nincs szükségük arra, hogy külön invitációt kapjanak otthonunkba, nem változnak át denevérré és vannak olyanok is, akik hagyományos ételt is ehetnek. Sőt még tükörképük is van! Nem beszélve arról, hogy egyik-másikba a fából készült karónk is beletörne, ha megpróbálnánk szíven szúrni őket…

Számtalan könyvet, könyvsorozatot találhat meg könyvtárunkban, ha szeretne mélyebben elmerülni ezeknek a természetfölötti lényeknek a változatos világában.

Scroll to Top