Jussi Adler-Olsen

A híres dán író Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen néven 1950. augusztus 2-án született Koppenhágában. Édesapja a neves pszichiáter, Henry Olsen, s bár műveiben határozottan jelen van a pszichológia, érdeklődési köre hihetetlenül tág: tinédzserként különböző együttesekben gitározott, de végül a modern politika történelme, az orvostudomány és a filmgyártás területein folytatta tanulmányait.

 Munkahelyei legalább olyan változatosak: szerzett filmekhez kísérőzenét, házakat újított fel, használt képregényeket árult, majd egy nemzetközi kiadó vezetője lett, mikor a beküldött kéziratokat olvasva úgy érezte, pontosan tudja, hogy az olvasóknak milyen könyvre van szükségük és amelyet ő képes megírni.

 Első könyve Groucho Marx humoristáról szólt, amelyet egy politikai thriller követett, majd 2007-ben jelent meg a nagysikerű Q-ügyosztály esetei első kötete, a Nyomtalanul.  Könyveit több mint negyven nyelvre fordították le és több mint huszonhét millió eladott példánnyal ő Európa egyik legsikeresebb krimi írója.

 Olvasson ön is Jussi Adler-Olsen könyvet!

Scroll to Top