Kölcsönzési toplista – 2023 április-május – felnőtt TOP 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amit örökül kapsz

Sófalvi Réka gyógytornász a festői szépségű Dunakanyarban él a családjával. Hosszas vívódás után rászánja magát, hogy elhozza demenciában szenvedő édesapját a szülőföldjéről, Erdélyből. A döntését követően egymásra kölcsönösen kiható események sora veszi kezdetét. Kristóf, a fiatal versenysportoló motorcsónak-balesetet szenved és Réka végzi a rehabilitációját. Közben az édesapja múltjából felbukkan egy kulcsfontosságú tárgyi emlék, melynek rejtekéből újabbak látnak napvilágot.

 

 

 

 

 

 

 

Bíborbetűk

A XV. század elején a Rajna mentén újra felüti a fejét a pestis. Agnes, az alig 12 éves kislány egyedül marad. Édesanyja utolsó kérése, hogy keresse meg a Mestert, az idegent, aki a műhelye mélyén valami titokzatos találmányon dolgozik.
Agnes édesapja könyvmásoló volt. Az egyetlen, amit örökül hagyott a lányának, a betűk ismerete, és egy emlék egy könyvről az öröklét receptjével. Ez a tudás és egy levél hozzájárul ahhoz, hogy Agnes inasnak szegődhessen a Mester mellé. Itt ismeri meg Hansot, a fiatal novíciust, aki – akárcsak egykor Agnes édesapja – szkriptorként dolgozik. És itt ismeri meg a tudást, a gondolatot, az igazságot, ami ez idő tájt a kiváltságosok tulajdona.

 

 

 

 

 

 

 

Sophia álmai – A szépség színei

New York, az ígéretek hazája, 1932. Sophia már lemondott róla, hogy valaha is boldog legyen. Miután Párizsban elvesztette gyermekét, teljesen összetört. Ám New Yorkban itt a lehetőség, hogy újra kivirágozzék: a kozmetikai iparág királynője, a lenyűgöző Elizabeth Arden ajánlata váratlan eséllyel ajándékozza meg a fiatal nőt. Sophia egyszer csak az Elizabeth Arden és a konkurense, Helena Rubinstein között dúló „púderháború” kellős közepébe csöppen, és hirtelen a szerelme, a jövője és a boldogsága a tét.

 

 

 

 

 

 

Édes békeidők II.

Az ​Édes békeidők első kötetében olyan legendás receptek kaptak helyet, mint a Dobos-torta, a zserbó, a bejgli… Ezek nélkül el sem tudjuk képzelni az ünnepeinket, életünk különleges napjait.
A második kötetében is csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény receptjét gyűjtöttük össze, minden titkot és rafinériát leírtunk. Megidézzük a kardinális könnyedségét, a somlói galuska elképesztő lágyságát, a dunahullám játékosságát és a darunyak kecsességét.

 

 

 

 

 

 

 

Vágyaim ura

Aki járt már Marbellában, biztosan hallott a tivornyáiról híres Elias hercegről. Minden nyáron megjelent a biztonságiakkal és a barátaival, aztán kibérelte a családom néhány part menti nyaralóját. A szüleim minden nyáron elküldtek. Először mindenféle táborokba, később bentlakásos iskolába mentem. Bármit megtettek, hogy távol tartsanak ettől a társaságtól. De a tiltott gyümölcs édességével semmi sem vetekedhet…

 

 

 

 

 

 

 

 

Barbara 1. – A végzet

Barbara idilli gyermekkorának az 1920-ban kirobbanó lengyel-szovjet háború vet véget. A kislánynak hamar meg kell tanulnia alkalmazkodni az élet váratlan nehézségeihez, és szembenézni az elkövetkező évek olykor fájdalmas eseményeivel és veszteségeivel. Családja életben maradt tagjai segítségével országhatárokon átívelő menekülés vár rá, s amikor végre úgy tűnhet, hogy mindnyájan szerető gondoskodásra lelnek, a végzet újabb kihívások és próbatételek elé állítja őket. Azonban mégsem adják fel. Összekapaszkodva merítenek egymásból erőt, mert elszántan hiszik, hogy a sorsukat nem a külső körülmények, hanem a saját tetteik alakítják…

 

 

 

 

 

 

 

Téli lak

Szabad szellemű, nyughatatlan anyja halála után Lucy Kincaid, hátrahagyva addigi életét, elindul Virginia egyik kopottas kisvárosába, Cape Hudsonba, hogy megnézze az örökségét. Egy ház az, aminek addig a létezéséről sem tudott, és amit egy teljesen ismeretlen nő hagyott rá. Lucy titkon azt reméli, a Téli lak rejtélyén keresztül válaszokat kaphat az anyja múltjával kapcsolatos számtalan kérdésére, például arra, ki is az apja.

 

 

 

 

 

 

 

Mr. Malcolm lajstroma

Ha ​egy öntelt agglegény kizárólag olyan hölgyet tud feleségnek elképzelni maga mellé, aki megfelel a szigorú feltételeinek, megérdemli a leckéztetést – és ez örök igazság.

A tekintetes Jeremy Malcolm feleséget keres, de nem akármilyet. Menekül a vagyonára áhítozó nők elől, és igyekszik megtalálni azt a hölgyet, aki a gondosan összeállított listáján szereplő kritériumoknak sorra megfelel. Ám egyre fogy a remény, mert hiába keresgél évek óta, nem leli a tökéletes társat. Ekkor érkezik a városba Selina Dalton kisasszony…

 

 

 

 

 

 

 

Estée Lauder és a szépség álma

New York, 1928. A fiatal Esztinek megengedi a nagybátyja, hogy a kert végében lévő fészerben segítsen neki kenőcsöket keverni. A lány imád illatokkal és olajokkal kísérletezni, hamarosan kifejleszti saját krémjét is. Ezt az első, még lekvárosüvegekbe töltött kreációját Long Island strandján, egy kempingasztalkán árulja, és a vevőit máris elvarázsolja vele.

 

 

 

 

 

 

 

Egy párizsi lakás

2017, LONDON: Aurelia Leclaire megdöbben, amikor az általa puritánnak ismert nagymamájától egy elegáns, párizsi lakást örököl. Nem tudott róla, hogy a visszafogottan élő asszonynak bármilyen ingatlanja lett volna. Döbbenete csak fokozódik, miután kinyitja a csodás apartman ajtaját. Az évtizedek óta lakatlan szobák pazar festményeket, fényűző báli ruhákat rejtenek. De egy bizonyos kép még különlegesebb, mint a többi…

1942, PÁRIZS: Bár a németek már elfoglalták a várost, az elbűvölő Estelle Allard boldogan éli világát. Táncolni jár a Ritz hotelbe, ínyenc vacsorapartikon tündököl. Mintha nem is venné észre, hogy mások milyen pokolban tengetik napjaikat. Szívesen elcsacsog a náci tisztekkel, sőt, akár randevúzik is velük. Vagy ez csupán a látszat? Mit csinál valójában a gyönyörű nő? És a tetteinek milyen hatása lesz a történelemre?

Scroll to Top