TOP 10 kölcsönzési toplista 2022-BEN

10. Baráth Viktória: A napfény földje

Elizabeth ​Carrington a londoni elit irigylésre méltó életét éli. Sikeres üzletasszonyként hőn áhított vágya megszerezni egy kereskedelmi cég tulajdonostársi pozícióját. Kemény munkával küzdötte fel magát a csúcsra, és most végre elérheti a célját. Ehhez azonban olyat kell tennie, amire nem számít: Afrikába kell utaznia, hogy ő maga bonyolítson le egy fontos kakaóbabüzletet. A feladat első ránézésre könnyűnek tűnik, Elizabethnek azonban az út során a legrosszabb rémálmaival kell szembenéznie. Főleg, amikor Elefántcsontparton lázadás tör ki, elsöpörve a hazautazás lehetőségét. Az egyetlen kapaszkodót a vadonban élő, angol származású Adam jelenti számára, akinek esze ágában sincs pátyolgatni az állandóan panaszkodó nőt. Az idő múlásával azonban Elizabeth rádöbben, hogy a világról alkotott képe egy túl büszke és elkényeztetett nő nézőpontjából fakadt.

9. Kathryn Taylor: Daringham Hall

Egy ​örökös váratlan felbukkanása, sorsszerű találkozások, régóta rejtegetett, súlyos titkok

Kate Huckley, a csinos, fiatal állatorvosnő nyugodt életet él Kelet-Anglia egyik csendes falujában, Salter’s Endben. A közeli Daringham Hall birtok és udvarház tulajdonosaival igen szoros kapcsolatot ápol, Camdenék már gyerekkora óta saját lányukként szeretik. Egy nap Kate házánál egy idegen bukkan fel. Súlyos sérüléseket szenvedett, elvesztette az emlékezetét, amihez az az ütés is hozzájárult, amelyet a lány mért a fejére egy bottal – betörőnek gondolván.

8. Nicholas Sparks: A kívánság

Egy ​felejthetetlen út, egy mindent elsöprő szerelem
Maggie Dawes világhírű fotográfus, aki állandóan utazik, új témák után kutatva. 2019-ben egy lesújtó diagnózis után a karácsonyt New Yorkban kénytelen tölteni, és egyre inkább az asszisztense segítségre szorul. Ahogy az év a vége felé közeledik, Maggie egy évtizedekkel korábbi utazás és szerelem történetét meséli el a fiúnak, amely alapjaiban rendítette meg az életét.
1996-ban ugyanis minden megváltozott Maggie számára, amikor tizenhat évesen az addig alig ismert nagynénjéhez küldték egy évre. Az asszony egy gyönyörű, kis szigeten élt az amerikai partok mellett, Maggie mégis csak arra tudott gondolni, mennyi mindent kell otthagynia: a barátait, a családját, az egész addigi életét… Ám mindez megváltozott, amikor megismerkedett Bryce-szal, aki az utolsó évét töltötte a szigeten, mielőtt megkezdte volna a tanulmányait a tisztképző akadémián.

7. Náray Tamás: Zarah

Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. Ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját, az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig kitart. A legreménytelenebb helyzetekben is hű marad önmagához és szerettei emlékéhez, akikkel élete végén egy különös véletlen közelebb hozza őket egymáshoz, mint Zarah valaha is remélte volna.

6. Karády Anna: A füredi lány

Almássy Anna, a XXI. századi jogászlány akaratán kívül az Úr 1763. esztendejében találja magát. Kénytelen beilleszkedni a közösségbe, míg rá nem jön, miként juthat egyszer haza. Hamar megérti, a szabályok itt pofonegyszerűek: a vérhatalom jogán a földesúr élet és halál ura.

A lány számára úgy tűnik, mintha a sötét középkorba zuhant volna vissza: pestis, máglya, pellengér, éhínség…
Ám a rémisztőnek tűnő világban is létezik az az időtlen érzés, amelyet úgy hívunk, hogy szerelem.

5. Karády Anna: A füredi gyermek

Oroszy Mihály élete gyökeresen megváltozik. A füredi lány-sorozat lezáró kötetében a 18. század most megmutatja könyörtelenebb arcát is: a felvilágosodás korszaka még a látóhatáron sincs, a feudális rend igazságtalanságai nyomorítják a köznépet. A földesurakkal szembeni elégedetlenség egyre nagyobb, a Dunántúl a jobbágyfelkelések küszöbén áll.
A füredi földesúr ennek ellenére bizakodón tekint a jövőre, eltökélten készül élete legnagyobb utazására – egy más időben, egy másik világban kíván új életet kezdeni. Vajon sikerül-e fordítani a sorson?
Almássy Anna rádöbben, férje terve talán nem is csak egy lehetőség, hanem az egyetlen út, ami járható. Vajon le lehet győzni az időt?

4. Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Fanni ​elvált nőként, két gyermekével él Budapesten. Próbál talpra állni a csalódás után, de volt férje nem könnyíti meg az életét. A múlton mereng, miközben a kezébe akad egy régi levél, és benne egy fogadalom, amelyet élete első szerelmével, Ramizzal, a török fiúval tettek egymásnak.

„Megfogadjuk, hogy pontosan húsz év múlva találkozunk Isztambulban, a kék mecset előtt, amennyiben boldogtalanok vagyunk!”

A nő merész tettre szánja el magát: a barátnőjével Törökországba repül, hogy ott lehessen a találkozón, ám nem minden úgy alakul, ahogy tervezik. A helyzetet egy titokzatos isztambuli férfi bonyolítja, aki egy baleset folytán közelebb kerül Fannihoz.

3. Bauer Barbara: A fekete rózsa

Azt ​mondják, fekete rózsa nem létezik. Színe csupán fények játéka, árnyalatok keltette látszat. Sommer Anna azonban nap mint nap ott látja a szőlőben, a sorok végébe ültetve. Vajon egyszer megtudja majd, milyen is a színe valójában?

Anna, vagy ahogy a családban hívják, Annus, Etyeken nő fel, ezen a szőlődombok övezte, magyarok, svábok, zsidók lakta településen. Alig tizennégy éves, amikor kitör a második világháború, és nemcsak bevonuló édesapja és két ikerbátyja sorsa miatt kell aggódnia, hanem a nála két évvel idősebb Andrisért is, akihez már nem csupán ártatlan, gyerekes vonzalom fűzi.

2. Náray Tamás: Volt egyszer egy varrodám

„Másokról ​sohasem beszéltünk. A véleményünket családi körben vitattuk meg. Arra kértek, ne alkossak mindenről véleményt. Vegyem számításba, hogy az én szemszögem csak egyetlen csepp a nézőpontok tengerében, s mielőtt az őszinteség álruhájába rejtett ítélkező mondataimat kiejteném a számon, vizsgáljam meg, nekem azok hogyan esnének. Ha ezt teszem, rájövök majd, hogy nem mindig visz előre a túlzott igazmondás. Hiszen az én igazságom csak az enyém, és az én egyetlen cseppnyi nézőpontom alapján jutottam arra.”

 

1. Bauer Barbara: A leggazdagabb árva

A ​leggazdagabb árva egy kislány története, aki születésekor mesés gazdagságot, grófi címet és a fényűző élet ígéretét kapja. Egy kislányé, aki születése után nem sokkal elveszíti az édesanyját, elveszíti azt az embert, aki a legtöbbet adhatná neki.
Krisztina édesapja az ország egyik legtekintélyesebb főura, a kígyósi uradalom gazdája, aki súlyos betegségéből csodával határos módon felépül, így nem halálhíréről értesül a rokonsága, hanem esküvői meghívót kaphat kézhez. Az édesapa feleségül veszi kulcsárnője lányát, amivel megbotránkoztatja az örökségre ácsingózó rokonságot. Az esküvő napján hatlovas hintó érkezik a kastély elé, benne a nászajándékkal: egy fekete koporsóval.

 

 

10. Michael Ende: Gombos Jim és a Rettegett 13

Jim és Lukács második kalandja a távóriáshoz vezet, ám közben 13 rettegett kalóz nyomára bukkannak. Sőt eljutnak egy csodálatos vízalatti városba, megfejtik a vassziklák titkát, és fény derül Gombos Jim rejtélyes származására is.

9. Bartos Erika: Bogyó és Babóca épít

Bogyó és Babóca most mindkét mesében épít. Az elsőben dinnyehéjon jutnak el Homokszigetre, ahol természetesen homokvárat építenek és megismerkednek Hubával, a homokbogárral. A második mesében építőkockákból építik meg a legmagasabb várat.

8. W. Awdry: A dízelek napja

A körmönfont dízelek becsapják Percyt, aki emiatt hatalmas bajba sodorja egész Sodor-szigetet. Vajon sikerül Percynek elhárítania a veszélyt Thomas és az új tűzoltómozdonyok segítségével? Éld át újra az egész estés film izgalmas kalandjait!

7. Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Egy napon híres leszek, de egyelőre itt dekkolok a felső tagozatban egy csapat idióta társaságában.”

Gyereknek lenni tényleg gáz. Senki nem tudhatja ezt jobban Greg Heffleynél, hiszen a felső tagozatban rohad, ahol méreten aluli nebáncsvirágok teremnek az olyan izompacsirták között, akik már rég borotválkoznak.

 

6. Bartos Erika: Bogyó és Babóca finomságai

A legbölcsebbek is hibázhatnak olykor. Ez történik Bagolydoktorral is, aki elvállalja a zsűri szerepét az erdei süteményversenyen… A meséhez 22 egyszerű süteményrecept is tartozik, melyet kisgyerekkel is könnyedén elkészíthetünk!

5. W. Awdry: Thomas a gőzmozdony 8.

Thomas és barátai szeretettel köszöntenek ismét Sodoron! Ebben a kötetben megismerkedhetsz Spencerrel, a hercegi család kissé öntelt mozdonyával, megtudhatod, hogyan segített Edward öreg barátján, Trevoron. Végigkísérhetsz egy izgalmas versenyt Thomas és Bertie, az utasszállító busz között. Újból olvashatsz arról, miként nevelték meg a fennhéjázó Dízelt a sodori Igazán Hasznos Mozdonyok, valamint arról, hogyan szelídült meg Daisy, amikor szembe találkozott egy önfejű bikával.

4. W. Awdry: Thomas a gőzmozdony 7.

Thomas és barátai nagyon örülnek, hogy ismét meglátogatod őket Sodoron! Újabb és újabb kalandjaikat osztják meg veled, elmesélik, hogyan szégyenült meg a fennhéjázó Gordon, mi változtatta meg Duncan véleményét az utasokról, hogy érezte magát Salty a kőfejtőben és kivel barátkozott össze Duck és mi volt az oka Henry gyakori betegségének.

3. Fekete István: Vuk

Hogyan lesz Vukból, a csetló-botló árva rókakölyökből az erdő legügyesebb vadásza? Vajon képes túljárni a Simabőrű eszén, aki elvette tőle a családját? Öreg nevelőapja, Karak óva inti Vukot a Simabőrűtől, ám a fiatal rókát hajtja a kíváncsiság és a bosszúvágy. Útnak ered a a falub, ahol megdöbbentő felfedezést tesz…

 

2. Kisimoto Maszasi: Naruto 1.

A helyszín Averrejtekfalva. A nindzsa iskola ügyeletes rosszcsontja, Naruto, ma is csínytevések sorát követi el. És bár csak bukdácsolva teljesíti a vizsgáit, az árva nindzsa tanonc nagy álma, hogy egy napon Hokage válik belőle. A legnagyobb nindzsa címét persze nem adják bárkinek, de Naruto születését övező titok sem mindennapi…

1. Bartos Erika: Bogyó és Babóca

Négy évszak, négy mese. A tavasz témája mi más lehetne, mint a virágültetés? De Babóca tulipánjai alig bújnak elő a földből, Baltazár máris végigszáguld a kiskerten gördeszkájával. Nyáron Bogyó palacsintájának örülhetnek a kis barátok, ősszel együtt szüretelik a Százlábú szőlőjét, télen pedig sok szép hóember épül a dombon.

Scroll to Top