Kölcsönzési toplista – 2022 július-augusztus gyerek/ifjúsági top 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy ropi naplója

Greg Heffley-n mostanság jó nagy a nyomás. Kizárólag egy dologhoz ért: a videójátékokhoz, a szülei viszont azt szeretnék, ha kicsit megerőltetné magát, és kipróbálna valami – akármi – mást.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szent Péter esernyője

„Olyan ez a mese, mint egy dúsan, sok színnel virító virág. Mikszáth, a szatirikus, az okos ember, kemény bírálója a körülötte folyó életnek, ebben a könyvében félretette szatíráját, okosságát, bíráló kedvét, s kitárta a világ elé emberszeretetének mély érzelmességét.”

 

 

 

 

 

 

Thomas a gőzmozdony 8.

Thomas és barátai szeretettel köszöntenek ismét Sodoron! Ebben a kötetben megismerkedhetsz Spencerrel, a hercegi család kissé öntelt mozdonyával, megtudhatod, hogyan segített Edward öreg barátján, Trevoron.

 

 

 

 

 

 

Fedezd fel az óriásjárműveket!

Az óvodások és a kisiskolások felfedezhetik, mire valók ezek a hatalmas járművek, és hogyan irányítják őket. Megtudhatják, mire használják a lapátkerekes kotrógépet, az óriásdömpert, a nehézvontatót, az óriásdarut, a fakitermelő gépet, a lépegető exkavátort. Megismerkedhetnek a konténerhajókkal, a legnagyobb repülőgépekkel, a leghosszabb vonattal és a legerősebb űrrakétával is.

 

 

 

 

 

 

 

Brunó kapitány

Brúnó kapitánybékésen tengeti nyugdíjas napjait vén hajója fedélzetén, amely lehorgonyozva vesztegel a kapitány nővérének, Özvegy Póknénak a kertjében. Egy hatalmas árvíz azonban elragadja a hajót, és elsodorja egészen a tengerig. A kapitányt a váratlan utazásra két mihaszna potyautas is elkíséri, akikkel alaposan meggyűlik a baja.

 

 

 

 

 

 

 

Kamionok és teherautók

 A teherautók, kamionok, dömperek, kisteherautók  történetét, fajtáit ismerhetik meg a járművek ifjú szerelmesei ebben a könyvben.

 

 

 

 
 
Mesék a Tejúton túlról

Egy kisfiú, Bojti, és egy kislány, Tücsök, csúnyán összevesznek a játszótéren. Addig-addig ráncigálják Bojti új biciklijét, amíg az elragadja őket, és elrepíti a két gyereket a Tejúton túlra, egy egészen különös, ismeretlen világba…

 

 

 

 

 

Tündér biciklin

Panka és Csiribí kalandjai folytatódnak! Ezúttal járművekről esik szó – olvashatunk biciklis, vonatos, léghajós, motorcsónakos, repülős, sőt, még mentőautós mesét is.

 

 

 

 

 

 

A kis hableány

Arielle, a kis hableány az óceán mélyén élt a sellők békés birodalmában. Roppant kíváncsi természetű lévén folyton az emberek világát fürkészte, noha az minden sellő számára szigorúan tilos volt. Egy napon aztán összetalálkozott az ifjú herceggel, Eric-kel, és szíve nyomban szerelemre gyúlt…

 

 

 

 

 

 

Állatkölykök a ház körül

E kötetéből a kisgyerekek megtudhatják többek között, hogyan jönnek világra az állatkölykök, ki kel ki tojásból, hogyan gondoskodnak az állatok a kicsinyeikről, mit csinálnak éjszaka az állatkölykök, hol végzik el a dolgukat az állatok kicsinyei.

Scroll to Top