Kölcsönzési toplista – 2022. július-agusztus – felnőtt top 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Párban Nápolyban

Isabella Taylor, a floridai pályakezdő FBI-ügynök úgy érzi, hogy sínen van az élete, ám egy nap szeretett unokatestvére gyilkosság áldozata lesz. A nyomozás szálai Olaszországba, Nápolyba vezetnek, egy bűnszervezethez.

Matteo Mazzola, a jóképű, sikeres nyomozó, az egész életét arra tette fel, hogy harcol a nápolyi maffia, a Camorra ellen. Módszerei sajátosak, hatékonyak, bár felettesei számára sokszor szinte elfogadhatatlanok.

 

 

 

 

 

 

 

A füredi gyermek

Oroszy Mihály élete gyökeresen megváltozik. A füredi lány-sorozat lezáró kötetében a 18. század most megmutatja könyörtelenebb arcát is: a felvilágosodás korszaka még a látóhatáron sincs, a feudális rend igazságtalanságai nyomorítják a köznépet. A földesurakkal szembeni elégedetlenség egyre nagyobb, a Dunántúl a jobbágyfelkelések küszöbén áll.

 

 

 

 

 

 

 

Winterwood – Télerdő

Nora Walkert néhányan boszorkánynak tartják, és csak ő ismeri az igazságot az itteni fákról. A Walker lányokat mindig is különleges kapcsolat fűzte az erdőhöz, és ez vezeti el a lányt Oliver Huntsmanhez, ahhoz a fiúhoz, aki hetekkel ezelőtt eltűnt a Kezelhetetlen Fiúk Táborából. Ráadásul az elmúlt évek legszörnyűbb hóviharában. A fiúnak már meg kellett volna halnia, mégis életben van, de semmire sem emlékszik abból, ami az eltűnése estéjén történt.

 

 

 

 

 

 

 

Amiről hallgatunk, az nem fáj

Lara élete látszólag tökéletes. Csodás otthonában jóképű, odaadó férje, Massimo és aranyos kisfia, Sandro várja. Ám Lara tud valamit Massimóról. Valamit, amit senkinek sem mondhat el, mert akkor mindennek vége lenne, amiért Massimo olyan keményen megdolgozott: a munkájának, a hírnevének, a fiuknak. Ez a titok fogolyként tartja ebben a házasságban.

 

 

 

 

 

 

 

Egyszerűen bonyolult

A harmincas éveit taposó Alyssa a levendulamezőkről híres Provence-ban éli idillinek látszó életét férjével, ám a valóság az, hogy már egy ideje nem perzsel köztük a levegő úgy, mint a kapcsolatuk elején. Hogy kitörjön az egyhangúságból, úgy dönt, egy másfajta édes csábításnak enged: cukrászdát nyit a város szívében, ahol megszállottan a macaronok iránti szenvedélyébe fojtja bánatát.

 

 

 

 

 

 

 

Maybe Now – talán most

Mi a fontosabb: a barátság, a hűség vagy a szerelem?

 

 

 

 

 

 

 

A kívánság

Maggie Dawes világhírű fotográfus, aki állandóan utazik, új témák után kutatva. 2019-ben egy lesújtó diagnózis után a karácsonyt New Yorkban kénytelen tölteni, és egyre inkább az asszisztense segítségre szorul. Ahogy az év a vége felé közeledik, Maggie egy évtizedekkel korábbi utazás és szerelem történetét meséli el a fiúnak, amely alapjaiban rendítette meg az életét.

 

 

 

 

 

 

 

Zajlik az élet

Parker Cruse megveti a hűtlenséget. Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.

 

 

 

 

 

 

 

Váratlan fordulat

Egy férfi váratlanul meglátogatja szeretőjét és egy másik urat lát kilépni a lakásból. Hűtlenséggel vádolja a nőt és megüti. A nő meghal.
A gyilkos észrevételnül távozik, majd félreinformálja a rendőrséget, ami alapján a másik embert letartóztatják és vádat emelnek ellene. Sikerül-e vajon a tökéletes gyilkosság? Erről szól az első váratlan fordulat.

 

 

 

 

 

 

 

 

From Ash and Blood

Egy új korszak hajnalán, a születésekor kiválasztották Poppyt, ezért az élete sosem volt igazán a sajátja. A Szűz élete magányos. Sohasem érinthetik meg. Sohasem nézhetnek rá. Sohasem szólhatnak hozzá. Sohasem tapasztalhatja meg az élvezeteket. Ám ő Felemelkedésének napjára várva szívesebben tölti idejét a testőreivel, és inkább harcol a gonosszal, ami elvette tőle a családját, mint hogy arra készüljön, hogy az istenek méltónak találják. De ez a döntés sem volt sohasem az övé.

Scroll to Top