2022 május-június_gyerek-ifjúsági

 

 

 

 

 

 

A népszerű 3-5-8 perces mesék legújabb kötetében csodás lényekkel – unikornisokkal, sárkányokkal, varázslókkal, tündérekkel és boszorkánylányokkal – ismerkedhetsz meg. Kiderül, miért nem kell félni a sötétben, mit csinál egy különösen morcos morc, és milyen unikornisháton lovagolni. A vadonatúj elalvós mesékkel békésen zárul minden nap

 

 

 

 

 

 

Thomas új barátaival ismerkedhetsz meg: előkerül Hiro, egy régi mozdony, aki a többiek segítségével visszanyeri régi fényét. Kiderül, hogy Kevin, a hebrencs kis daru mire képes, és Thomas is megtanulja Viktortól, hogy az Igazán Hasznos Mozdonyok odafigyelnek egymásra

 

 

 

 

 

 

Megtudhatjuk, miért nincs Kukorinak és Kotkodának városi lakása, kiderül, vajon tényleg végtelen-e a végtelen giliszta, és az is elválik, Kukori-e a legjobb bébicsősz.

 

 

 

 

 

 

Bartos Erika meséi a nap során felgyülemlett szorongásokat oldják, a gyerekek választ kaphatnak olyan kérdésekre, amelyeket még nem is igazán tudnak feltenni, vagy amelyekre a szülőknek nem volt idejük válaszolni. Ezeken a meséken keresztül a kicsik újra átélhetik a mindennapok örömeit, fájdalmait, és fokozatosan megtanulnak azonosulni más mesehősökkel is.

 

 

 

 

 

 

Átfogó kézikönyv, amelyben mindenféle típusú autó szerepel: általános áruszállítók, dobozos felépítményű teherautók, ponyvás kamionok és tartálykocsik. Számos különleges teherautó képe és ismertetése: betonkeverők, darus kocsik, bútorszállítók, szemeteskocsik, autómentők, rönkszállítók, nagyteljesítményű nyerges vontatók, katonai teherautók és mozgódaruk. A teherautó története, eredete és fejlődése – az első kísérletektől a modern áruszállító járművekig; köztük néhány magyar gyártmány is található.

 

 

 

 

 

 

Amikor Dr. Bagoly felfedezi, hogy összeesküvés történik az erdei állatok rabul ejtésére, és az orgazdák csapdába ejtik, Vacak elérkezettnek látja az időt a bátorságra, a felelősségre és a csapatmunkára. Csatlakozik az erdei állatokhoz megmenekülésük érdekében.

 

 

 

 

 

Az óvodások és a kisiskolások felfedezhetik, mire valók ezek a hatalmas járművek, és hogyan irányítják őket. Megtudhatják, mire használják a lapátkerekes kotrógépet, az óriásdömpert, a nehézvontatót, az óriásdarut, a fakitermelő gépet, a lépegető exkavátort. Megismerkedhetnek a konténerhajókkal, a legnagyobb repülőgépekkel, a leghosszabb vonattal és a legerősebb űrrakétával is.

 

 

 

 

 

 

A Csillag-tanyán egyszerűen nem lehet unatkozni! Lili, Karolina és Maja éppen a nyári szünidő első napját ünneplik, amikor egy tűzvörös Volkswagen minibusz kanyarodik be az udvarra, benne a barátságtalan Francival..

 

 

 

 

 

 

Gigantikus teherautók, lábakon lépegető exkavátorok, a szemeket egyenként vető munkagépek vagy egymással versengő teherhúzó traktorok! Lenyűgöző műszaki megoldásokról és sok meglepő részletről szerezhetünk tudomást ebben a könyvben

 

 

 

 

 

Barbapapa egy kertben született, akárcsak egy virág.
Nagyon barátságos és segítőkész, ezért mindenki szereti.
Mivel képes az alakját változtatni, ötletességének köszönhetően minden akadályt le tud győzni.

Scroll to Top