Kölcsönzési toplista – 2022 márius-április gyermek/ifjúsági

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A török és a tehenek

Móricz Zsigmond kedves, kisgyerekeknek írt verses meséi a magyar gyermekirodalom legnépszerűbb, legjátékosabb kincsei közé tartoznak. Ez a kedves versikéje – melyen generációk nőttek fel – Mehemedről, a törökről és a tehenekről szól. Sok pompás rím, játékos szóösszecsengés, variált refrén jellemzi. 

 

 

 

 

 

 

Star Wars – Yoda titkos háborúja

Yoda csapdába esik egy világon, amelyen titokzatos hatalmat birtokló, gonosz gyermekek élnek. A mester jelentős túlerővel kerül szembe, és ismét tanítvánnyá kell lennie. És az ő múltbeli harcának távoli következményeit még Luke Skywalker is megérzi a jelenben, hiszen minden kapcsolatban áll mindennel… 

 

 

 

 

 

 

Star Wars: Vader lezuhan

Darth Vader magányosan hajtja végre titkos küldetését, amikor váratlanul szemtől-szemben találja magát egy lázadó flottával, és az összecsapás során lezuhan egy közeli bolygón. Sikerül a felkelőknek kihasználniuk a lehetőséget, hogy megszabaduljanak az egyik legnagyobb ellenségüktől…

 

 

 

 

 

Bogyó és Babóca rokonai

Sárga a szárnya, sárga a ruhája, hét fekete pöttye van. Hogy ki ő? Ő Kata, Babóca távoli katica-rokona. Egy kis szigeten él, és nagyon sok mindenben hasonlít Babócára. Ezek után persze Bogyó sem akar rokon nélkül maradni. 

 

 

 

 

 

 

Doktor Maszat

Maszat megfázott, csúnyán köhög. Az orvosságot viszont nem szereti. Csakhogy a kis állatok is betegek, és Maszat doktor bácsinak meg kell mutatnia, hogy kell lenyelni az orvosságot!

 

 

 

 

 

 

Lengemesék

Messze-messze, ​a Sustorgó erdő mélyén, a Locsogó-tó partján hullámzik a végtelen Nádtenger. A Nádtenger hullámai között minden tavasszal megkezdődik a munka. A vízi madarak a sűrű nád tövében építik otthonukat, ahol kikölthetik a fiókákat. Téli álmuk végeztével a békák is előbújnak az iszapból, és hangos kuruttyolással köszöntik a jó időt.

 

 

 

 

 

 

Öreg néne őzikéje

Először 1952-ben jelent meg az Öreg néne őzikéje, és azóta hallatlanul népszerűvé vált Fazekas Anna verses meséje, vetélytársává a klasszikus gyermekirodalmi alkotásoknak.
A verses formában megírt kedves kis mese az ember és az állat kölcsönös szeretetéről szól.

 

 

 

 

 

 

Dinoszauruszok

A nagy, 3D-s poszter, a hat mozgó ábra és a legfrissebb kutatási eredmények szórakoztató időtöltést kínálnak minden dinoszauruszrajongónak. A színes illusztrációk részletesen bemutatják ezeket a különleges, történelem előtti hüllőket az óriási növényevőktől a legvérengzőbb ragadozókig. 


 

 

 

Hamupipőke

…és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Jól tudjuk, hogy minden mese így végződik, de tudod-e, hogy valójában hogyan találta meg Hamupipőke a boldogságát…

Scroll to Top