Butch Cassidy

A leghírhedtebb vonat- és bankrabló 1866. április 13-án Beaverben látta meg a napvilágot Robert LeRoy Parker néven egy mormon család első gyermekeként. Fiatalon elszökött otthonról, majd egy Mike Cassidy nevű cowboy és marhatolvaj vette pártfogásába, akinek tiszteletére vette fel a Cassidy nevet. Kisebb bankok kirablásával, majd lovak lopásával kezdte pályafutását, amiért két évre ítélték.

Szabadulása után ismerkedett meg leendő társaival: a Sundance kölyök, vagyis Harry Alonzo Longabaugh, Elzy Lay, William Carver, Laura Bullion, Ben Kilpatrick George Curry és Kid Curry Cassidyvel létrehozta Wild Bunch nevű bandát és hamar kiemelkedtek kortársaik közül hatékonyságukkal és a Pinkerton magándetektívjei üldözni kezdték őket. Habár Cassidy és a Sundance kölyök soha nem ölt meg senkit, bandájuk többi tagjáról ez már nem volt elmondható, így Cassidy 1899-es amnesztia kérelmét elutasították.

1901-ben Cassidy, a Sundance kölyök és annak élettársa, Etta Place Argentínába szökött, majd Chilébe. Kisebb bankrablások után 1908-ban két maszkos amerikai ellopta egy bolíviai ezüstbánya pénzét. A tűzharcot követően a két rabló elhunyt, de mivel a hatóságok soha nem nevezték a tetteseket nevükön, a legendák, miszerint mindketten élnek, hamarosan szárnyra keltek, megihletve számos írót.

Merüljön el ön is a vadnyugat izgalmas, törvények nélküli világában!

Scroll to Top