Kölcsönzési toplista – 2021 november-december – gyerek/ifjúsági TOP 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vilkó és Lile a nádasban

A meséjéből megtudjuk, hogy Füttyös Vilkó már kiskorában is igazi örökmozgó volt, mindenhová felmászott, és picit sem zavarta, ha veszélyes helyzetbe került. Az is kiderül, hogy Lile pedig – sok mai gyerekhez hasonlóan – nagyon válogatós kislány volt.

 

 

 

 

 

 

A szerencse mozdonya

Henry szentül hitte, hogy a zord téli időben nem boldogulna szerencsevagonjai nélkül. Ám egy napon úgy hozta a helyzet, hogy egy különleges megbízatást megszokott kocsijai nélkül kellett végrehajtania.

 

 

 

 

 

 

Titkos történetek

Féltve õrzött „nagy titkokról” szólnak ezek a nyolcéveseknek ajánlott történetek. Feri egy kutyakölyköt rejteget, Totya barlangban rejtõzködik az iskola helyett, Zora, a boszorkány féltve õrzött titka pedig az, hogy elfelejtette a varázsigéket…

 

 

 
 
 
 
Thomas a gőzmozdony 3.

Zajlik az élet Sodor szigetén, Thomas mindent megtesz, hogy saját szárnyvonalat kapjon….

Thomas a gőzmozdony 5.

A szemtelen, mindenkit bosszantó Percy olyan kalandot él meg, amiben ugyancsak össze kell szednie minden bátorságát. Bill és Ben rájön, hogy a kőfejtő nem is olyan unalmas hely, Sir Handel pedig megérti, hogy jobb, ha nem gorombáskodik a vagonokkal. 

 

 

 

 

 

 
Anna, Peti és Gergő: Nagy család lettünk

Igen, eltelt pár év, Anna és Peti megnőttek, és megszületett az újabb kistestvér: Gergő! 

Anna, Peti és Gergő: Süss fel nap

Bartos Erika meséi és rajzai nagy segítséget jelentenek a kisgyerekeknek ahhoz, hogy a nap során felgyülemlett szorongásokat oldják, és a gyerekek választ kapjanak olyan kérdésekre, amelyeket még nem is igazán tudnak feltenni, vagy amelyekre a szülőknek nem volt idejük válaszolni. 

 

 

 

 

 

Bogyó és Babóca a levegőben

Bogyó és Babóca papírsárkányt készítenek. De jaj! Feltámad a szél, és elsodorja a kis barátokat! Vajon hogyan érnek majd földet? No és léteznek-e boszorkányok?

 

 

 

 

 

Bogyó és Babóca süteményei

Bogyó, Babóca, Pihe, és Döme áfonyaszedésre indulnak az erdőbe. Döme, a krumplibogár addig tolakodik, lökdösődik a keskeny ösvényen, míg végül belöki Pihét a patakba….

Scroll to Top