Kölcsönzési toplista – 2021 július-augusztus – gyerek / ifjúsági

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Bogyó és Babóca épít

Bogyó és Babóca most mindkét mesében épít. Az elsőben dinnyehéjon jutnak el Homokszigetre, ahol természetesen homokvárat építenek és megismerkednek Hubával, a homokbogárral. A második mesében építőkockákból építik meg a legmagasabb várat.

 
 
 
 
 
 
Egy ropi naplója – Dupla para

Amikor Greg talál egy régi videókamerát a pincéjükben, rögtön megérti, mit kell tennie ahhoz, hogy a világ végre észrevegye, micsoda nagyszerű tehetség is ő. A legjobb barátjával, Rowley-val, eltervezik, hogy horrorfilmet forgatnak – utána pedig iszonyatosan meggazdagodnak belőle! De vajon a forgatás fergeteges lesz? Vagy fenekestül felforgatja a fiúk életét?
Új heccek és zűrök Greg körül. Vesd bele magad a poénhegyekbe!

 
 
 
 
 
Anna, Peti és Gergő: Nagy család lettünk

Ha ismered az Anna és Peti sorozat első két könyvét, most biztosan csodálkozol, hogy a főszereplők megváltoztak. Igen, eltelt pár év, Anna és Peti megnőttek, és megszületett az újabb kistestvér: Gergő! 

 

 

 

 

 

Bogyó és Babóca segít

Bogyóék izgatottan várják, hogy a kis fiókák előbújjanak a tojásból. Nemsokára a segítségükre is szükség lesz: az egyik vakmerő fióka úgy gondolja, ő már egyedül is tud repülni…

 
 
 
 
 
 
Lengemesék

Messze-messze, ​a Sustorgó erdő mélyén, a Locsogó-tó partján hullámzik a végtelen Nádtenger. A Nádtenger hullámai között minden tavasszal megkezdődik a munka. A vízi madarak a sűrű nád tövében építik otthonukat. Téli álmuk végeztével a békák is előbújnak az iszapból. Vízisiklók, gőték siklanak a nádtövek között a vízben, rovarok ezrei próbálgatják friss szárnyaikat.

 

 

 

 

 

 

Anya, hagyjál már!

A tinédzserek számtalan váratlan és sokszor ijesztő dologgal szembesülnek a kamaszkor kezdetén. Stressz. Hormonok. Suli. Közösségi oldalak. Érzelmek…
Rengeteg új érzés, új helyzet, új probléma. Szerencsére ebben a könyvben mindennel foglalkozunk: a jó, a rossz és a ciki dolgokkal is.

 

 

 

 

 

 

Süni és barátai

A mese hősei olyanok, mint a gyerekek, a különbség csak annyi, hogy az egyik sün, a másik borz, a harmadik egy vadmalac, a negyedik egy kakukk. Süni szelíd, Borzas bölcs, Röfi falánk, s a Kakukk nagyszájú, de jól megférnek az erdei házikóban.

 

 

 

 

 

 

Teherautók enciklopédiája

A világ klasszikus és modern teherautóinak több mint 600 képpel illusztrált kalauza – a legismertebb márkák és típusok története és adatai.

 

 

 

 

 

 

Arielle a kis hableány

A ragyogóan kék óceán hullámai alatt él a sellők titokzatos népe. A legszebb hangú sellőlány Arielle hercegnő, a kis hableány. Ott van neki a tenger birodalma, ám az ő szíve az emberek világa iránt sóvárog.

 

 

 

 

 

 

 

Teherautók, markológépek és traktorok

Az óvodás és kisiskolás gyermekeket megtudhatják, mi a dolga egy teherautósofőrnek, hogyan dolgoznak az építkezéseken a markolók és buldózerek, a szántóföldeken a traktorok és kombájnok. Felfedezhetik, hogy milyen részei vannak egy darunak és miért nem borul fel.

Scroll to Top