Kölcsönzési toplista – 2021 május-június – gyerek/ifjúsági

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Enola Holmes

Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.

 

 

 

 

 

 

365 mese lányoknak

Kalandozz Meridával a Skót-felföldön, repülj a Varázsszőnyeggel Jázmin társaságában, keresd az igazságot Aranyhajjal, és olvass a Csipkerózsika, a Hófehérke és a hét törpe, a Mulan és megannyi más film szereplőiről!

 

 

 

 

 

Évszakos könyv

Babóca tulipánjai alig bújnak elő a földből, Baltazár máris végigszáguld a kiskerten gördeszkájával. Nyáron Bogyó palacsintájának örülhetnek a kis barátok, ősszel együtt szüretelik a Százlábú szőlőjét, télen pedig sok szép hóember épül a dombon.

 

 

 

 

 

 

Sárkányovi

Vajon milyen lesz az első nap az oviban? Tényleg lesz ott sok-sok játék, lesznek új barátok?

 

 

 

 

 

 

Gombos Jim és a Rettegett 13

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta története rég felvételt nyert a gyermekirodalom klasszikusainak sorába. A két jó barát újabb kalandos utazásra indul. Nem tántorítja vissza őket sem a messzi út, sem a tenger mélye, sem a hegyek égbe nyúló orma, ha céljukat el akarják érni.

 

 

 

 

 

 

Akkor szakítsunk

Miért kell a szilveszternek feltétlenül az önfeledt bulizásról szólnia? Van az úgy, hogy az ember legfeljebb annyira vágyik, hogy egy rossz film előtt belesüppedjen a kanapéba, csokit és chipset tömjön magába, és közben zokogva búcsúztassa az óévvel együtt a frissen gallyra ment kapcsolatát.

 

 

 

 

 

 

A metró fantomja

Mi történik a metróalagútban? Miféle titkot rejt a föld alatti folyosórendszerben élő hatalmas macska, aki rettegésben tartja a város rágcsálóját? Lehet, hogy szellem?

 

 

 

 

 

 

Légyturmix a gróf úrnak

Transzegéria. Olyan sűrű köd van ott, hogy az orra hegyéig sem lát az egér, lakói pedig bűzlenek a fokhagymától! A hely pedig a rejtélyektől. Miért fél mindenki a kastély lakóitól? Miért nappal alszanak és nem éjszaka? Miért nincs matrac az ágyakban? Ezekre a kérdésekre és még számos különös eseményre hőseinknek kell fényt deríteniük!

 

 

 

 

 

 

100 magyar népmese

A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat. 

 

 

 

 

 

A három kismalac

A mesebeli farkasnak ezúttal nem Piroskára és a nagymamájára fáj a foga, hanem a három kismalacra, akik házat akarnak építeni maguknak.

Scroll to Top