2020 szeptember-október_gyerek-ifjúsági kölcsönzéis TOP 10 lista

Bartos Erika: Buda ​tornyai

Tudod-e, hogy hány harangja van a Mátyás-templomnak, hány tornya a Halászbástyának, és milyen magas a Szabadság-szobor? Honnan származik Óbuda vagy a Rózsadomb neve? A hat kötetre tervezett Brúnó Budapesten sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Minden kötethez Fényképes foglalkoztató füzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.

Rotraut Susanne Berner: Új ​Őszi böngésző

Varázslatos őszi sétára invitál a megújult Őszi böngésző! A gyerekek a kiválasztott képek segítségével különböző témakörökhöz kapcsolódva, játékosan tanulhatják meg és építhetik be a szókincsükbe a hozzájuk tartozó szavakat.

Václav Čtvrtek: Rumcájsz

Rumcájsz tisztességes életre vágyik, de ezt csak az emberektől távol, egy erdei zsiványtanyán találja meg, ahol boldogan éldegélnek feleségével, Mankával.

Disney ​– 365 mese lányoknak

Az év minden napjára találsz egy-egy fantasztikus mesét. Kalandozz Meridával a Skót-felföldön, repülj a Varázsszőnyeggel Jázmin társaságában, keresd az igazságot Aranyhajjal.

Disney ​– 5 perces történetek hősies lányokról

A könyvben megismerheted Disney hősies lányait, és kalandjaikat.

David Alderton: Kutyák

A határozó kézikönyvek a természet megimerésében és megértésében segítik az Olvasót. A gondosan összeválogatott, színes fényképek, a rövid, lényegre törő leírások segítséget nyújtanak, hogy jobban megismerjük kedvenceink szokásait.

David Alderton: Macskák

Ez a kötet a macskafajták és változataik széles választékát mutatja be fényképek és szemléletes leírások kíséretében.

Anne Ameling: 3-5-8 ​perces mesék unikornisokról és sárkányokról

Unikornisokkal, sárkányokkal, varázslókkal, tündérekkel és boszorkánylányokkal ismerkedhetsz meg. Kiderül az is, miért nem kell félni a sötétben, mit csinál egy különösen morcos morc, és milyen unikornisháton lovagolni. 

Laura Ellen Anderson: Vámpyr ​Vilma és az Úrikornisok

Ismerd meg Vámpyr Vilmát, az elbűvölő vámpírlányt a sötét, borongós Noktürniából! Vilma és barátai nagy kalandra vállalkoznak. Elindulnak, hogy kiszabadítsák Napsugár királynét…

Margit Auer: A ​kísértetfolyosó

Amikor Eddie is mágikus állat birtokába jut, őt irigyli az egész osztály. Azaz majdnem mindenki. Helént hidegen hagyják a mágikus állatok, őt csak a prímabalerina tanfolyam érdekli. És hogy mit szól ehhez Miss Cornfield?

Scroll to Top