Behálózva – tematikus könyvajánló

Talán nem is tudatosul bennünk, de szinte függünk a hírektől. Többnyire az alapján hozzuk meg döntéseinket, amit éppen a hírekben mondanak nekünk. Hogy az elhangzottak mennyire fedik a valóságot, arra nehéz válaszolni. Gondoljunk csak egy egyszerű példára. Mielőtt kilépünk az ajtónkon, gyorsan ellenőrizzük a neten, vajon milyen odakint az időjárás. Megnyugodva látjuk, hogy nem lesz szükség az esernyőre. Ám amint a szabad ég alá érünk, kellemetlenül hideg esőcseppeket érzünk a nyakunkban. Talán elég lett volna kinézni az ablakon…

Előnyként rögzíthetjük, hogy a világháló használata kapcsolattartásra teremt lehetőséget. Ám ez egyben hátrány is, hiszen elszigeteltséget, személytelenséget okoz. Láttunk már olyan társaságot egy kertvendéglő asztala körül ülni, akiknek tagjai mind a telefonuk képernyőjét bámulták meredten?

Ezt továbbgondolva, az instant, csonkolt szavú üzenetek használata vajon mennyiben segíti a fiatalok helyesírási, fogalmazási készségét, kommunikációs képességét – igazi hús-vér emberekkel!

Tematikus ajánlónkban mindenre választ kaphatnak.

Scroll to Top