Dean R. Koontz – könyvajánló

Pennsylvaniában született és nevelkedett egy szegény családban. Szülei haszontalan időtöltésnek ítélték a sok olvasást, de ennek hála már nyolc évesen elkezdett írni. Tizenegy éves volt, mikor 25 dollárt nyert egy novellával, amely arról szólt, hogy milyen amerikainak lenni. 

Tanárképző főiskolára ment és dolgozott is tanárként, de folyamatosan fejlesztette az írás képességét. Ennek során felesége egyszer csak olyan ajánlattal állt elő, melyet nem tudott visszautasítani. Vállalta, hogy öt évig ő tartja el, hogy csak az írással tudjon foglalkozni. Az asszony úgy vélte, ennyi időnek elegendőnek kell lennie, ahhoz, hogy írói karrierje beinduljon. Így is történt. Azóta ő is felmondott a munkahelyén, és a férje irodalmi tevékenységéből fakadó üzleti részletek intézésével foglalkozik.

Koontz könyveit kifogyhatatlan fantáziával és kitűnő érzékkel írja. Húsznál is több könyve szerepelt az amerikai és a nemzetközi bestseller listákon. Hősei hétköznapi emberek, akik mégis valamilyen hősies tettet hajtanak végre. Általában egy macska vagy egy kutya is fontos szerepet tölt be történeteiben.

Scroll to Top