Kölcsönzési toplista – 2024. március-április – felnőtt TOP 10

10.: Jakupcsek Gabriella: A napos B oldal

Hidd el nekem, tényleg van élet a negyven után! Elmúltam hatvan, szóval csak tudom. Persze nem mondom, hogy az elmúlt két évtized sétagalopp lett volna. És a következők is bőven tartogathatnak nehézségeket, mégis azt mondom, a B oldal igenis lehet napos.
Hőhullámok, váratlanul felszaladó kilók, pánikroham a próbafülkében, helló helyett csókolom, egyre több fiatalabb és egyre kevesebb idősebb kolléganő a munkahelyen. Ugye ismerős?

9. Manuela Inusa: Teázó a boldogsághoz

A Laurie’s Tea Corner büszke tulajdonosának a hobbija a hivatása. Laurie elégedett: a világ minden tájáról isteni teákat árusít, otthonos üzletét kellemes illat lengi be, a vendégei pedig szívesen térnek be hozzá, hiszen a boltocska ugyanazt a harmóniát és melegséget sugározza, mint a tulajdonosa. Laurie bár már hónapok óta Barryről, a jóképű teakereskedőről álmodik, a szerelem terén mindezidáig nem nem volt szerencsés. Barátnői szerint ezen nyomban változtatni kell, így hát rögvest tervet kovácsolnak…

8. Julie Houston: Egy vidéki affér

Cassie Beresford nemrég nyerte el álmai munkáját, ő a helyi idilli, falusi iskola frissen kinevezett igazgatóhelyettese. Kicsit sem hiányzott neki, hogy a falu jótékonysági árverésén fény derüljön a férje hűtlenségére, aki viszonyt folytat a legjobb barátnőjével.

Ha ez még mind nem lenne elég, Cassie-nek meg kell birkóznia azzal is, hogy váratlanul az iskola élén, az igazgatói székben találja magát, és nemcsak ott, hanem a területfejlesztők elleni küzdelem első sorában is, akik a gyönyörű tájat készülnek lebetonozni.

7. Hidasi Judit: Árnyas kávézó a szomszédban

A Prosecco Klub tagjai, köszönik szépen, remekül vannak! Tele tervekkel és ötletekkel. A sorozat legújabb részében Nóri életét ismerjük meg. Az örökmozgó szingli lepődik meg talán legjobban, hogy a mindennapjaiba belép a kötöttség: úgy hozza a sors, hogy kávézót nyit a sétányon.

6. Hidasi Judit: Fehér vitorlás a kikötőben

Gabinak, a háromgyerekes anyának elege van. Unja a konfliktusokat, az állandó stresszt és hogy mindig fáradt. A Prosecco Klubban sem mennek zökkenőmentesen a dolgok, valamint a férje sem ér haza soha időben a családi kupaktanácsra.

Hősnőnk eltűnődik azon, hogy boldog-e így vagy éppen lemond az álmairól. Hirtelen felindulásból beiratkozik egy tánctanfolyamra, ahol mindenki sokkal fiatalabb, mint ő. Kivéve a bohém tánctanárt, aki tele van élettel és szeretettel, amiből bőven jut(na) Gabinak is.

5. Hidasi Judit: Apró bolt a sétányon

Éva titkokkal tele érkezik haza Amerikából a húszéves érettségi találkozójára, a balatoni kisvárosba. Szinte pillanatok alatt lesz szerelmes az emlékeibe, a régi életébe. A rózsaszín felhők közül azonban gyorsan a földre esik, mert a városban sok minden megváltozott.
Nem elég, hogy bohém anyja rábízza a parti sétányon lévő boltocskát, de új otthont is kell találnia magának. Szerencsére régi barátnői mindenben segítik, nem úgy Tamás, aki a bolt másik felét bérli és egészen más tervei vannak. Évával és az apró bolttal is.
Egy átmulatott és átbeszélt éjszaka után a régi barátnők megalapítják a Prosecco Klubot, ahol a maximális őszinteség alapkövetelmény. Ez viszont jó néhány régi sérelmet felszínre hoz nemcsak a helyét kereső Évánál, de a háromgyerekes Gabinál és a még mindig szingli Nórinál is.

4. Budai Lotti: Rizsporos hétköznapok

Gondolta ​volna, hogy a 18. században a hölgyek legyezőjükkel küldtek titkos üzenetet hódolóiknak? Vagy hogy az első melltartók az 1800-as évek elején végső soron a francia forradalomnak köszönhetően jelentek meg? Hogy kétszáz évvel ezelőtt a fogkefék vaddisznósörtéből készültek, és hogy a bugyi mint ruhadarab majd ezer évig nem is létezett? A Rizsporos hétköznapok gyönyörű képekkel illusztrált lapjain ilyen és ehhez hasonló érdekességekkel találkozhat az olvasó, hisz ez a könyv – vagy inkább album – a divat- és testkultúra történeti gyűjteménye. De annál mégiscsak több: egy könyv, amely egyszerre szórakoztat és hozza közelebb, teszi átélhetőbbé az olvasó számára a történelmet.

3. Karen Swan: Az utolsó nyár

Effie Gillies igazi vadóc. Egész életében Saint Kildán élt, és amikor Lord Sholto, Dumfries leendő grófja az aprócska szigetre látogat, azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz. Egy csodálatos héten át ő kíséri el mindenhova a jóképű látogatót a szigeten, és Effie életében először szerelemre lobban – de aztán vihar támad, és a lány világa darabjaira hullik.
Három hónappal később Saint Kilda szigetére csend telepszik, a lakosságot elköltöztetik, hogy jobb körülmények között legyenek. Effie barátai és rokonai szétszóródnak Skóciában, és a lány meglepetten értesül arról, hogy munkaajánlatot kap a grófi birtokon. Újra rendszeresen látják egymást Sholtóval, de a kettejük közötti társadalmi különbség most leküzdhetetlennek tűnik, noha vonzalmaik egyre erősebbek.

2. Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú

Egy oltár előtt elhagyott esküvőszervező? Ja, persze, az iróniát Carolina Santos is érzékeli. De múltjának e kellemetlen mozzanata ellenére Lina olyan lehetőséget kap, amely megváltoztathatja az életét. Csak egyetlen bökkenő van: együtt kell működnie a világ legrosszabb esküvői tanújával a saját kudarcba fulladt menyegzőjéről.
Max Hartley marketingszakértő eltökélt szándéka, hogy letegye a névjegyét egy áhított szállodai ügyfélnél, aki az arculata kiterjesztését tervezi. Aztán megtudja, hogy a bátyja eszes, lenyűgöző és abszolút tabu exmenyasszonyával kell dolgoznia, aki ráadásul ki nem állhatja őt…

1. Francine Rivers: Skarlátvörös fonal

A főhős, Sierra Madrid egy napló oldalain keresztül találkozik egykoron élt rokonával, Mary Kathryn McMurray-vel, aki hasonló érzelmekkel és dilemmákkal küzdött a maga korában. A megsárgult lapú könyvecske segít nekik visszatalálni önmagukhoz és elveszettnek hitt boldogságukhoz.
Francine Rivers édes-bús elbeszélése mindazoknak szól, akik hisznek abban, hogy a szerelem a lélekből fakadó erőből táplálkozik és képes arra, hogy a férfit és a nőt összekapcsolja egy életre.

Scroll to Top