Kölcsönzési toplista – 2024. március-április – ifjúsági TOP 10

10. Beatrix Potter: Esti nyuszivadászat

Mindjárt itt a lefekvés ideje, lassan jó éjszakát kívánhat Nyúl mama a kicsiknek.
De Nyúl Péter hirtelen észreveszi, hogy sehol sem találja a plüssnyusziját. Vajon előkerül még elalvás előtt? Kukkants be a kis fülek alá és segíts Péternek a keresésben!

9. Kyla May: Mancsok egy jó ügyért

Ismerd meg a földkerekség legcukibb mopszát!

Név: Buborék Báró
Becenév: Bubi
Szereti: a mogyoróvajat, a játékokat és a gazdiját, Bellát
Nem szereti: azokat a cicákat, akik aranyosabbak, mint ő, és A VIZET

Amikor a helyi állatmenhely nem tud új játékokat venni, Bubi és Bella elhatározza, hogy segítenek. De hogy tudnának pénzt gyűjteni? Bellának támad egy ötlete: egy kutyamosó! Elég bátor lesz Bubi, hogy vizes legyen, ha ez egy jó ügyért szükséges?

8. Kyla May: Kutya rakétán

Ismerd meg a földkerekség legcukibb mopszliját!

Név: Buborék Báró

Becenév: Bubi

Mit szeret? A ruhákat, a mogyoróvajat és a gazdáját, Bellát.
Mit nem szeret? Mogyit, a mókust, a fürdést és az esőt.
Miután Bella benevez az iskolai feltaláló versenyre, Bubi segíteni akar neki, hogy ő legyen a nyertes. Bubi azonban véletlenül tönkreteszi Bella művét. Most mi lesz? Vajon sikerül neki mindent helyrehozni?

7. Kyla May: Ki mit tud?

Ismerd meg a földkerekség legcukibb mopszát!
Név: Buborék Báró
Becenév: Bubi
Szereti: a mogyoróvajat, a játékokat és a gazdiját, Bellát
Nem szereti: Hercegnőt, a macskát és Mogyit, a mókust
Bubi gazdája, Bella Ki mit tud?-ot rendez a kisállatok számára. Bubi alig várja, hogy ámulatba ejtse a közönséget a gördeszkás mutatványaival, nem is beszélve elegáns jelmezéről. De egy másik fellépő is lenyűgöző képességekkel rendelkezik. Vajon KÉT SZTÁR is megfér a tehetségkutatón?

6. Kathy Gordon: Érzelmek

Öröm, szomorúság, félelem vagy düh?

A különböző érzelmeket és ismerős élethelyzeteket bemutató könyv segít a gyerekeknek érzéseik felismerésében és kifejezésében, növeli az önbizalmat, fejleszti az empátiát. A kedves rajzokkal illusztrált történetek és a felnyitható ablakok jó alapot nyújtanak az érzelmekkel kapcsolatos beszélgetésekhez.

5. Andrea Erne: Csillagok és bolygók

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 62. kötetét lapozgatva az óvodások és a kisiskolások megtudhatják, milyen égitestek vannak a világűrben, meddig ragyog egy csillag, milyen bolygók keringenek a Nap körül, hogyan alakulnak ki a holdak, mit vizsgálnak az űrállomáson, hogyan fedezzük fel a Marsot.

4. Kate Davies: Tenger alatti világ

Fedezd fel a tenger alatti világot, a drágakövekhez hasonlóan szikrázó halakkal teli korallzátonyoktól a sarkvidékek jeges vizéig! Kukkants be a fülek alá, hogy beleshess a hajóroncsok alá, vagy a sötét tengerárkok szédítő mélységébe az óceánok legmélyén!

3. Berg Judit: Rumini

Hallottatok már Pelevárról? Ott található a világ legnagyobb kikötője és a híres bazár. Sehol máshol nem lehet zsugorító meg növesztő port kapni; van itt láthatatlanná tevő kalap, látószelence, a régi pajzsokról, késekről, fegyverekről, kincses ládákról és csodakenőcsökről nem is beszélve. A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén két mindenre elszánt hajósinassal, a két jóbaráttal, Ruminivel és Balikóval. Az út hosszú és veszedelmes, a Szélkirálynő egyik veszélyből a másikba sodródik. Miért félelmetes hírű a Ragacs-tenger? Hogy lehet átkelni a rettegett Sárkány-szoroson? Mit rejt a lakatlan sziget, ahol vízért szállnak partra? És hová tűnt Rumini?

2. Balázs Ágnes: A hisztis kiselefánt és más történetek

A ​hisztis kiselefánt Afrikában élt az anyukájával, a testvérkéivel és számtalan rokonával együtt. Nagyon szerencsés volt ez a kiselefánt, hiszen annyi testvér és unokatestvér vette körül, hogy megszámlálni is nehéz lett volna valamennyit. Ha játszani kerekedett kedve, mindig talált magának játszótársat. Egy idő után azonban hiába hívta a többieket hancúrozni, pancsolni vagy kergetőzni, mindannyian elfordultak tőle. Megelégelték, hogy minden alkalommal úgy ért véget a játék, hogy a kiselefánt toporzékolni kezdett, és visítva csapkodta magát a földhöz. Nem játszott vele senki, mégis hallgatniuk kellett a kiselefánt nyafogását.

1. A tudás enciklopédiája

A tudás enciklopédiája látványos képeivel mindent bemutat, amit más enciklopédiák csak leírnak.
FEDEZD FEL a fáraók sírjának rejtelmeit, a vulkánok működését!
és a Nap belsejének fehéren izzó, nukleáris kemencéjét!
NÉZD MEG hogyan néz ki egy T. Rex belülről, egy csillag születését, és hogy milyen titkokat rejt a DNS-ünk!
UTAZZ VISSZA az időben, és tudd meg, hogyan zajlott egy gladiátorküzdelem az ókori Rómában, milyen volt Kolumbusz hajója, és hogyan építették fel a kínai nagy falat!
VIZSGÁLD MEG az űrből érkező jeleket, a tengeralattjárók felépítését és a tűzijáték kémiáját!

Scroll to Top