Kölcsönzési toplista – 2023 ifjúsági TOP 10

 

10. Simon Adams: Titanic

Ez a gazdagon illusztrált könyv az elsüllyeszthetetlennek hitt luxusgőzös történetét mutatja be, számos információt tartalmaz a 20. századi hajózás dilemmáiról, a Titanic építéséről, berendezéséről, személyzetéről, a hajót övező legendákról. Foglalkozik a hajó roncsait kereső kutatóexpedíciók eredményeivel, valamint a tragédia utóéletével.

9. 5 perces Marvel történetek

Szuperhősök, gyülekező!
Csatlakozz a Marvel-univerzum legnagyobb hőseihez, akik egyesült erővel harcolnak a világ legveszélyesebb gonosztevői ellen! Hagyd, hogy ezek a pörgős, olvasmányos történetek elrepítsenek kedvenc szuperhőseid világába – akár öt perc alatt!

8. Sven Nordqvist: Pettson sátorozik

Beköszöntött a nyár, és mit gondoltok, barátaink ebben a szép évszakban vajon milyen szórakozást találtak ki maguknak? Findusz bizony mindenáron sátorozni szeretne, Pettson pedig már alig várja, hogy kipróbálhassa új horgásztalálmányát. Elhatározzák hát, hogy felkerekednek, de amikor kiderül, hogy a tyúkok is velük akarnak tartani, megváltoztatják tervüket…

7. Wolfgang Metzger: Mentőjárművek

Legyen szó akár karambolról, akár tűzesetről, akár árvízről: a mentőjárművek percek alatt a helyszínre érnek! E képeskönyvet lapozgatva sok-sok érdekességet tudhatnak meg a kíváncsi apróságok a villogó kék fénnyel, szirénázva száguldó járművekről.
A többi Keress, találj, mesélj! könyvhöz hasonlóan minden oldalpár szélén kiemeltünk néhány tárgyat vagy élőlényt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagyméretű képén.

6. Marék Veronika: Boribon, a bajnok

Annipanniék futóversenyt rendeznek. A béka, a nyuszi és a mókus versenyzik Boribonnal, ám ő megcsúszik egy kövön a patakban és megrándul a lába, így a nyuszi nyakába kerül az érem. A csalódott Boribon végül mégis bajnok lesz, hiszen a célbadobó-versenyben ő lesz a legügyesebb!

 

5. Eleonora Fornasari : Hogyan tanítsd a sárkányodat bocsánatot kérni

Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.
Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.
Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány BOCSÁNATOT kérni!

4. Berg Judit: Sári és a mókusok

Sári legújabb történetében a gyerekek kirándulni mennek az erdőbe. Madarakat, gyíkokat, sőt még mókust is látnak! De jó lenne úgy ugrálni ágról ágra, mint a mókusok! A második mesében Pötyi baba és Puszi róka csúnyán összevesznek. Még játszani sem hajlandóak egymással! Szerencsére Sári tud egy épp idevágó történetet két kismókusról, Pötyiről és Puszi-musziról… Meghallgatjátok?

3. Bartos Erika: Bogyó és Babóca segít

A Kanárifiókák című első történetben Kelemen, a kanári társat talál magának. Bogyóék izgatottan várják, hogy a kis fiókák előbújjanak a tojásból. Nemsokára a segítségükre is szükség lesz: az egyik vakmerő fióka úgy gondolja, ő már egyedül is tud repülni…
A második mesében új szereplővel találkozunk, megismerjük Nellit, a nünükebogarat. Őt egy vihar sodorja Babócáékhoz, repülni nem tud, és valahogy vissza kell jutnia az otthonába. Bogyó és Babóca segít neki – csodálatos léggömböt készítenek Nellinek.

 

2. W. Awdry: Thomas a gőzmozdony 15.

Ebben a kötetben Thomas új barátaival ismerkedhetsz meg: előkerül Hiro, egy régi mozdony, aki a többiek segítségével visszanyeri régi fényét. Kiderül, hogy Kevin, a hebrencs kis daru mire képes, és Thomas is megtanulja Viktortól, hogy az Igazán Hasznos Mozdonyok odafigyelnek egymásra. Megtudhatod, milyen volt, amikor a kis kék gőzös először akadt össze a Vásott Vagonokkal, és hogy Charlie hiába akar vele versenyezni a legmókásabb mozdony címért, Thomas rájön, hogy Igazán Hasznos Mozdonynak lenni jobb.

 

 
Csupa gurulás ez a két mese! Az első történetben Egon rollert épít, a másodikban Babóca szilvás gombócot főz. Baltazár és Vendel versenyezni kezd: vajon ki tud több gombócot enni?
 
Scroll to Top