Országos Könyvtári Napok – Zsuzsi mama házias receptjei

Az Országos Könyvtári Napok keretében 2024. október 1-én Nagy Ferencné Palotai Zsuzsanna mutatta be receptgyűjteményeit az Orlai házban. Nagy Ferencné elmondta, német családban nőtt fel, rájuk az jellemző, hogy a legegyszerűbb nyersanyagokból is képesek ízletes ételt készíteni. Édesanyja és nagyanyja is jól főzött, a receptek egy része tőlük származik. Szülei a földeken dolgoztak, így Nagy Ferencnének már gyerekkorában fakanalat kellett ragadnia. Nagyon megszerette ezt a tevékenységet, ma is naponta készít ételt.
 
A szakácskönyv ötlete onnan származik, hogy az unokái kértek tőle recepteket, ő ezeket kézzel leírta és a fia küldte tovább e-mailben. Következő lépésként az unokák receptgyűjteményt kaptak karácsonyra. Ez ismerősei körében olyan sikert aratott, hogy ők is kértek. Így ma már összeállításai hazánkon túl Európa számos országába eljutottak.
 
Első gyűjteménye megjelenése után többen kérdezték tőle, mikor lesz második, így az is napvilágot látott. Mindkét könyv 110-110 receptet tartalmaz, ezekből a lapok kivehetők, így odatehetők a konyhaasztal vagy tűzhely mellé. Most a harmadik szakácskönyvén dolgozik, ez unokái kérésére vegetáriánus és vegán recepteket tartalmaz majd.
 
Nagy Ferencné kitért arra, hogy receptjei másik része saját ötlet alapján készült, kóstolónak is ilyen ételt készített el, töltött paprikát, italnak pedig saját készítésű gyümölcslevet hozott. A résztvevők megállapíthatták, hogy az enni- és innivaló is nagyon ízletes volt.
 

okn-10-01-03

kép 6 / 9

Scroll to Top