Kölcsönzési toplista 2024. május-június – gyerek TOP 10

10. Agócs Írisz: Rajzolj egy krumplit!

Rajzolj egy fáradt krumplit! Egy könyvet, amiben efféle mondatok vannak, csak szeretni lehet. Ez pedig pont egy ilyen könyv! Ráadásul krumplit rajzolni mindenki tud – ellentétben a Rendes Körrel, amit csak viszonylag kevesen. De nyugalom: ezeken az oldalakon Rendes Körökről szó sem esik! Arról viszont annál inkább, hogy egy (fáradt, jókedvű, gömbölyű, esetleg hosszúkás) krumpliból bármi lehet: medve, mókus, lajhár, csiga vagy akár még krokodil is! Tényleg bármi! És mindehhez csak néhány vonalra van szükség – na meg Agócs Írisz jókedvére és kifogyhatatlan ötleteire.

09. Simon Adams: Titanic

Ez a gazdagon illusztrált könyv az elsüllyeszthetetlennek hitt luxusgőzös történetét mutatja be, számos információt tartalmaz a 20. századi hajózás dilemmáiról, a Titanic építéséről, berendezéséről, személyzetéről, a hajót övező legendákról. Foglalkozik a hajó roncsait kereső kutatóexpedíciók eredményeivel, valamint a tragédia utóéletével.

08. A bíró okos lánya és más mesék

A Magyar népmesék sorozat az elmúlt évtizedek során fogalommá vált. A szignált, a népi motívumok között a címet megéneklő piros kismadarat generációk ismerik és szeretik, csakúgy, mint a mesék szereplőit: a bíró okos lányát, aki Mátyás király furfangos feladványaira is megtalálta a megoldást, a róka koma eszén túljáró Diódénest vagy éppen a rókaszemű menyecskét. Ezek a népszerű elbeszélések most képeskönyv formájában is életre kelnek, s az itt olvasható mesékből meselemez is készült.

07. 5 perces Marvel történetek

Szuperhősök, gyülekező!
Csatlakozz a Marvel-univerzum legnagyobb hőseihez, akik egyesült erővel harcolnak a világ legveszélyesebb gonosztevői ellen! Hagyd, hogy ezek a pörgős, olvasmányos történetek elrepítsenek kedvenc szuperhőseid világába – akár öt perc alatt!

06. 5 perces kutyimesék

A Mancs Őrjárattal az élet csupa móka, kacagás, kaland és izgalom, barátság és csapatmunka. Ebben a mesegyűjteményben földönkívüliek, dzsinnek, kincsek és mentőakciók várnak rád 8 történetben elmesélve. Minden kaland felolvasható öt perc alatt, így a történetek esti mesének is tökéletesek.

05. 100 magyar népmese

A ​Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincsünk: ezeken a meséken több generáció felnőtt már, a sorozat zenéje, a főcím ágról ágra szálló madara mindannyiunk közös élménye és emléke. A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat. A 100 magyar népmese kötet egyedülálló gyűjtemény, amelyben a sorozat valamennyi darabja helyet kapott, s amelynek éppen ezért ott a helye minden család könyvespolcán.

04. Zseblámpával a tenger alatt

Szuper időtöltés a felfedezés! Használd a kötethez a mellékelt karton zseblámpát, és fedezd fel a tengerek világát! Veszélyesek, gyorsak, vándorolnak, félelmetesen néznek ki, vagy éppen gyönyörűek – mind megbújnak a sötétben, keresd meg őket!

03. Altea Villa: Pápá, pelus!

Itt az ideje elbúcsúzni a PELENKÁTÓL, Nyuszkó azonban aggódik: semmiképp nem akar ráülni a bilire. Amíg rá nem jön, hogy az nem is olyan rossz dolog, sőt… A bilire szoktatás, a szobatisztaság elérése minden családban nagy kihívás. Nyuszkó nyuszi története ebben nyújt segítséget.

02. Bernd Flessner: Autók

Napenergia, elektromos áram és hidrogén: az autógyártók keresik a környezetünket kevésbé terhelő újszerű hajtásmódokat. Egyáltalán nem újdonság az elektromos autó. Villanyautók már 100 évvel ezelőtt is futottak az utakon! Vajon megjelennek-e a közeljövőben a repülni is tudó autók?

01. Bartos Erika: Bogyó és Babóca segít

A Kanárifiókák című első történetben Kelemen, a kanári társat talál magának. Bogyóék izgatottan várják, hogy a kis fiókák előbújjanak a tojásból. Nemsokára a segítségükre is szükség lesz: az egyik vakmerő fióka úgy gondolja, ő már egyedül is tud repülni…
A második mesében új szereplővel találkozunk, megismerjük Nellit, a nünükebogarat. Őt egy vihar sodorja Babócáékhoz, repülni nem tud, és valahogy vissza kell jutnia az otthonába. Bogyó és Babóca segít neki – csodálatos léggömböt készítenek Nellinek.

Scroll to Top