Kölcsönzési toplista 2024. május-június – felnőtt TOP 10

10. Riley Baker: Lopott szerencse

Hatvan másodperc nem sok, de arra bőven elegendő, hogy az életed egy pillanat alatt megváltozzon.
A főnököm kiment az irodából, én pedig gondolkodás nélkül felkaptam a sorsjegyet az asztalról. Az élet folyamatosan rossz lapokat osztott nekem, talán most jött el az ideje, hogy törlesszen ezért…Hát legyen!

09. Sejal Badani: A mesemondó titka

Jayát, a New York-i újságírót egyik csapás éri a másik után. Harmadik terhessége is vetéléssel végződik, és a házassága is menthetetlenül tönkrement. Hogy mély fájdalmát enyhítse, Jaya úgy dönt, Indiába utazik, hátha családjának múltjában válaszokat talál a jelen kérdéseire is.

India maga a csoda. A hangok, a színek, az illatok elkápráztatják Jayát, aki beleszeret ebbe a gazdag, sokrétű kultúrába. Nagymamája egykori szolgálója és egyben bizalmasa, Ravi pedig megismerteti vele a nagymama, Amísá szívszorító történetét, amely az 1930-as évekbe, a britek által megszállt Indiába repít bennünket. Vajon mit tanít Jayának az álmaiért a hagyományokkal is szembeszegülő asszony sorsa?

08. Jane Auster: Pride and Prejudice

A tour de force of wit and sparkling dialogue, Pride and Prejudice shows how the headstrong Elizabeth Bennett and the aristocratic Mr Darcy must have their pride humbled and their prejudices dissolved before they can acknowledge their love for each other.

07. Lauren Asher: The Fine Print=Az apró betűs rész

Rowan ​már régóta nem hisz a szerelemben – Zahra mégis tökéletesnek látszik. Valódivá válhat a mesés kapcsolat, ami közöttük szövődött?
ROWAN – Tündérmesékben utazom: vidámparkokban, produkciós cégekben, ötcsillagos hotelekben. Hatalmas vagyonhoz jutok, ha rájövök, hogyan újítsam meg nagyapám vidámparkját, a Dreamlandet. Elméletben jó ötletnek tűnt felvenni Zahrát, hogy a kreatív ötleteivel segítsen, de aztán megcsókoltam. És álnéven írtam neki üzenetet. Minden a feje tetejére állt, és mire rájöttem, hogy hibáztam, már késő volt. A magamfajtáknak nem jut happy end. A mi végzetünk az, hogy tönkretegyük a saját boldogságunkat.
ZAHRA – Részegen kritizáltam a Dreamland legdrágább attrakcióját, úgyhogy biztosra vettem, másnap kirúgnak. Ehelyett Rowan Kane álommunkát ajánlott nekem. Hogy mi ebben a csapda? Nos, a világ legszörnyűbb főnöke: Rowan goromba és elérhetetlen, de a szívemet ez nem érdekelte. Legalábbis addig, amíg rá nem jöttem a titkára. Meg kell mutatnom egy milliárdosnak, hogy a pénz nem old meg mindent. Főképp nem a kettőnk kapcsolatát.

06. Rachael Anderson: Lady Harriett, az üldöző

A gyönyörű, szellemes és magabiztos Lady Harriett Cavendish, aki elnyerte a „Páratlan” jelzőt első londoni szezonja során, jó néhány udvarló figyelmét vonta magára. Sajnálatos módon az ő figyelmét viszont egyikük sem keltette fel, és éppolyan függetlenül zárta a szezont, ahogyan elkezdte. Mindössze pár héttel a második szezon kezdete előtt Harriett ellátogat Tanglewoodba, ahol megismerkedik Christopher Jamison hadnaggyal.

A hadnagy nemrég tért vissza a háborúból, és megtestesíti mindazt, ami Harriett korábbi udvarlóiból hiányzott. A férfi fölényesen, nyersen és modortalanul viselkedik, és minden adandó alkalommal szembeszegül Harriett-tel. Amikor túl messzire megy, Harriett úgy érzi, ideje ráborítani az asztalt. Ám amint rászánja magát, hogy egyszer s mindenkorra megregulázza a főhadnagyot, rájön, hogy a férfiban több van, mint ami kívülről látszik.

05. Mara Andeck: Sisi

Bécs, 1863. Erzsébet királyné egy színházi bemutatón felfigyel a főszerepet játszó színésznő művészi igényű frizurájára. Magához hívatja a fodrászát, és hamarosan állást is ajánl neki az udvarnál. Így kerül az ifjú Fanny Angerer, egy bábaasszony házasságon kívül született leánya a fényűző Hofburgba. E pillanattól fogva minden reggel három órát szentel a császárné hajának, aki hamarosan a legféltettebb titkaiba is beavatja. Amikor azonban Fanny fülig szerelmes lesz, és ki akar lépni az udvar kötelékéből, Sisit az a veszély fenyegeti, hogy nemcsak a fodrászát, de a legfőbb bizalmasát is elveszíti.

04. Zsuffa Tünde: Angyal a földi pokolban

Horthy Miklós testőrparancsnokának lánya, Balázsovich Antónia és Lucca Engel szerelme csak a rendszer által létrejött pokoli világ kórház biztos menedéket nyújtott számukra egymás megismeréséhez, nem adott azonban oltalmat a Vörös Hadsereg bevonulása ellen. Hiába álltak a Nemzetközi Vöröskereszt szolgálatában, nem kerülhették el saját kegyetlen sorsukat: míg Lucca egy szibériai lágerben küzdött az életéért, addig a budai úri lány a kommunista diktatúra kíméletlen igazságszolgáltatásával találta szemben magát, és vált nincstelenné.

1956 októberében a Sziklakórházban találkoznak újra. Vajon elég erős volt-e a szerelmük tizenkét év kínszenvedés, erőszak, megtorlás és kitelepítés után? A fel nem dolgozott tragédiák árnyékában képesek-e küzdeni közös jövőjükért, és helyesen dönt-e Antónia élete legfontosabb kérdésében: haza vagy szerelem?

03. Pippa Grant: Elkapás

Nem ​hagyhatom, hogy levegyen a lábamról…
Hívjuk babonának, de ha egy ütő srác annyira szexi, mint Brooks Elliott, nem szabad azon változtatni, ami bevált – ez pedig az, hogy ő magán tartja a nadrágját, és a skalpokat a pályán gyűjti.
Így amikor megtudom, hogy feladni készül az önmegtartóztatását most, hogy a baseball-liga veszteseihez, vagyis a városi csapatunkhoz igazolt – amiért én márciustól októberig élek –, azt teszem, amit minden értelmes, elkötelezett és megszállott rajongó tenne: kitalálom, hogyan akadályozzam meg, hogy elcsábítson.
De ez azt jeleneti, hogy sok időt kell együtt töltenünk.

02. Riley Baker: Átkozott szerencse

Egy lány, aki sosem akart szerelmes lenni.
Egy srác, aki megszegte az ígéretét.
Egy kegyetlen apa, aki nem felejt.
Egy történet, ahol senkiben sem bízhatsz…

01. Santa Montefiore: Egy olasz lány Brooklynban

1979, New York – Hálaadás napja. Evelina köré gyűlnek a legközelebbi családtagok és szeretett barátai, a szívét pedig eltölti a hála mindazért, amije van, és megbánás mindazok miatt, amikről le kellett mondania. Több, mint harminc éve él Amerikában, de a lelke mélyén olasz maradt.
1943, Észak-Olaszország – Evelina elvonultan, csendesen él egy valaha pompás, de mára megkopott fényű villában a szüleivel és a testvéreivel. Amikor a nővére, Benedetta – ahelyett, hogy a szívét követné -egy bankárhoz megy feleségül az apja akaratának alávetve magát, Evelina megesküszik, hogy sosem fog kötelességtudatból férjhez menni. Semmit sem tud a romantikus szerelemről, de amikor megismerkedik Ezrával, a helyi szabó fiával, a szíve rögtön ráismer, mint egy régi barátra.

Scroll to Top