Kölcsönzési toplista – 2024. január-február – TOP 10 ifjúsági

10. Julia Boehme: Bori a titokzatos várkastélyban

Anna nagybátyja egy régi várat átalakított szállodává, ahová meghívta unokahúgát és annak két legjobb barátnőjét, Borit és Zizit egy pár napra. – Micsoda izgalmas utazás! – gondolják a lányok, ám hamarosan észreveszik, hogy a várban nincs minden rendben. Vajon Vlagyimir gróf valóban vámpírként kísért éjszakánként a folyosókon? És a furcsa, öreg grófnő miért szereti olyan nagyon a véres hurkát? Egy sor megfejtésre váró rejtély vár rájuk…

9. Berg Judit: Vilkó és Lile a nádasban

A Lengemesékhez kapcsolódó új, kicsiknek szóló sorozat két meséjéből megtudjuk, hogy Füttyös Vilkó már kiskorában is igazi örökmozgó volt, mindenhová felmászott, és picit sem zavarta, ha veszélyes helyzetbe került. Az is kiderül, hogy Lile pedig – sok mai gyerekhez hasonlóan – nagyon válogatós kislány volt.

8. Berg Judit: Maszat számol

Maszat körül a világ állandóan változik. Az első történetben amerre csak jár-kel, megszámolja az őt körülvevő dolgokat: hol cicák futkároznak az utcán, hol pedig egy mozgalmas építkezésre érkeznek teherautók. Maszat mindent megszámol. A második mesében Maszat vendégségbe várja barátait, Sárit és Misi, de bizony szörnyű rendetlenség uralkodik a gyerekszobában. Vajon Hóchóc segítségével ki tud takarítani és el tud pakolni mindent mielőtt a vendégek megérkeznek? Berg Judit és Agócs Írisz párosa ismét elkápráztatja a kicsiket!

7. Bartos Erika: Bogyó és Babóca

Négy évszak, négy mese. A tavasz témája mi más lehetne, mint a virágültetés? De Babóca tulipánjai alig bújnak elő a földből, Baltazár máris végigszáguld a kiskerten gördeszkájával. Nyáron Bogyó palacsintájának örülhetnek a kis barátok, ősszel együtt szüretelik a Százlábú szőlőjét, télen pedig sok szép hóember épül a dombon.

6. W. Awdry: Thomas a gőzmozdony 4.

Öt újabb szereplővel ismerkedhetünk meg ebben a könyvben, a gőzmeghajtású teherautóval, Elizabeth-tel, akit véletlenül fedeznek fel egy régi kocsiszínben, Crankyvel, a kikötő nagy darujával, aki lenézi a mozdonyokat, egészen addig, míg egyszer a segítségükre nem szorul… Találkozunk a hernyótalpas traktorral, Terence-szel, aki nagy segítséget nyújt egy hóakadálynál. Megtudjuk, ki a Sodor-szigeti vasút legrégibb mozdonya, és miért akar Mavis, a dízelmozdony Toby szárnyvonalán közlekedni.

Zajlik az élet Sodor szigetén, Thomas mindent megtesz, hogy saját szárnyvonalat kapjon. Ebből a kötetből megtudhatod még, hogyan tanulta meg James a saját kárán, miként lehet belőle Hasznos Mozdony, együtt maradhatnak-e az ikrek, Donald és Douglas a vasúttársaságnál, és hogyan került Toby a szigetre. Elolvashatod, hogyan leckéztették meg Bulgyt, a beképzelt emeletes buszt is.
 
Szuperhősök, gyülekező!
Csatlakozz a Marvel-univerzum legnagyobb hőseihez, akik egyesült erővel harcolnak a világ legveszélyesebb gonosztevői ellen! Hagyd, hogy ezek a pörgős, olvasmányos történetek elrepítsenek kedvenc szuperhőseid világába – akár öt perc alatt!
 
 
A Mancs Őrjárattal az élet csupa móka, kacagás, kaland és izgalom, barátság és csapatmunka. Ebben a mesegyűjteményben földönkívüliek, dzsinnek, kincsek és mentőakciók várnak rád 8 történetben elmesélve. Minden kaland felolvasható öt perc alatt, így a történetek esti mesének is tökéletesek.
 
Ilyet se hallottak még a denevérek világában! Tüncsi, az ügyetlen kis bőregér – nem elég, hogy hatalmas lábai vannak. és bizony nagy szárnyaival is meggyűlik olykor a baja-, társaival ellentétben éjszaka alszik és nappal virgonc. Igaz, így sokkal több kalandban van része: megtanul biciklizni, megismerkedik egy macskával, és megment egy mókust a sas karmaiból. De legfőképpen barátokat szerez, és megtanulja, hogy a valódi boldogság, ha élményeinket másokkal is megoszthatjuk.
 
 
 
Lendülj akcióba!
Csatlakozz a csodálatos Pókemberhez, aki New York városát védelmezi az alattomos gonosztevőktől! Bár mindenki kedvenc hálószövője egyedül is helytáll, most többek között Vasember, Fekete Párduc, Hangya, Doktor Strange és Fekete Özvegy is feltűnik az oldalán. Hagyd, hogy behálózzanak ezek a pörgős, olvasmányos történetek – akár öt perc alatt!
 
Scroll to Top