Kapitány Ágnes – könyvajánló

“Az egyes ember azonban nagyon sokat tehet azért, hogy minél gazdagabbá építse személyiségét. Az egyik leggyakoribb, legtöbbek által képviselt érték a tanulás, az önfejlesztés. A tanulás értéke fejeződik ki abban a többek által idézett mondatban, hogy „az út a fontos (nem a cél/megérkezés”).”

Kapitány Ágnes szociológus és kulturális antropológus 1953. december 20-án született Szentgotthárdon. 1977-ben szerzett az ELTE BTK-n magyar nyelv és irodalom szakos diplomát. Kandidátusi disszertációját 1984-ben, akadémiai doktori disszertációját 2004-ben védte meg.

Férjével, Kapitány Gáborral 1973 óta kutat és publikál együtt. Legfőbb tudományos érdeklődési területük a szimbólumok, ezen belül azok hétköznapi megnyilvánulása. Több mint húsz közös könyvük és majdnem kétszáz tudományos publikációjuk jelent már meg. Alapító tagjai a Magyar Kulturális Antropológiai Társaságnak, a Magyar Szemiotikai Társaságnak és tagjai az MTA Szemiotikai Munkabizottságának és a Magyar Szociológiai Társaságnak. 2016-ban Széchenyi díjban részesültek.

 

Scroll to Top