R. Kelényi Angelika – könyvajánló

“Magukat írják a regények, én csak az eszköz vagyok, és a boldog ember, aki belekeveredett egy számomra izgalmas, vicces vagy romantikus sztoriba. Még ha valóság alapja van is a regénynek, mindig elkalandozok és olyanra írom a történetet, amelyben jól érzem magam, amin jókat nevetek, vagy éppen könnybe lábad tőle a szemem. Az én külön világom ez. “ – R. Kelényi Angelika

 

  1. Kelényi Angelika Kazincbarcikán született, ahol 20 éves koráig élt. Ezt követően Budapestre, majd Budakalászra költözött. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szerzett végzettséget. Újságíróként dolgozott (Blikk Nők, Tina magazin, Nőkorszak.hu) majd 2014-ben elindult regényírói pályafutása. Megnyerte a Terézanyu pályázat fődíját. Ezt követően hivatásszerűen regények írásával foglalkozott. Nagyon termékeny írói pályafutása, évente több könyve is megjelenik az Álomgyár Kiadó gondozásában. Kemény élethelyzetek humoros és laza feldolgozása jellemzi ekkor könyveit. Később történelmi témák irányába kacsintott ki. A két típus közt váltogatott. Főszereplői erős, ugyanakkor hétköznapi nők, akiknek a helyzetébe bárki bele tudja élni magát.

2022 februárjában elárulta, hogy daganatos betegséggel küzd. Egy korábbi szűrővizsgálaton félrediagnosztizálták, így nem kapta meg a szükséges kezeléseket, és a betegség sajnos elhatalmasodott rajta. 2023. október 16-án végleg legyőzte ez a kegyetlen kór. Bécsi keringő című könyvét csak elkezdeni tudta. Egy jótékonysági kezdeményezés során meg lehetett vásárolni a félbemaradt kéziratot.

Scroll to Top