Pásztohy Panka – könyvajánló

Szinte minden kisgyermekes otthonban megtalálható legalább egy, Pásztohy Panka által megrajzolt mese. Több száz könyvet készített Magyarország egyik legnépszerűbb író-illusztrátora. Munkái női és gyermekmagazinokban is megjelentek, és megannyi társasjátékot illusztrált. Pitypang és Lili könyvsorozatának két kötete Aranykönyv-díjat is nyert.

Pásztohy Panna három gyermek (két leány és egy fiú) édesanyja. Olyan fontos témái vannak, mint a felelős állattartás és a gyermeki lelket foglalkoztató számtalan fontos kérdés.

Édesapja Szabados János, festőművész, édesanyja Weeber Klára, szobrászművész. Egyedülállónak tartja gyerekkorát, mert egy különleges atmoszférájú műteremben nőtt fel, és első kézből tapasztalhatta meg az alkotás élményét.

Kiegyensúlyozott gyermekkora volt, amit elsősorban képzőművész szüleinek és a nagymamájának köszönhet. Utóbbi sokat volt vele, mikor óvodába járt. Ekkor még számtalan dolog foglalkoztatta; virágárus, katona vagy balett-táncos szeretett volna lenni. De azért legjobban mégiscsak a rajzolást szerette.

Scroll to Top