Kölcsönzési toplista – 2023 augusztus-szeptember – gyerek/ifjúsági TOP 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogyó és Babóca – Évszakos könyv

A sorozat első könyvében Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány megismerkedéséről olvashatsz. Megtudhatod azt is, mit kapott Bogyó a harmadik születésnapjára.

 

Garabonci Gréti nagy titka

Garabonci Gréti első ránézésre olyan, mint a többi nyolcéves kislány, ám van egy nagy titka: tud varázsolni. Bár a legszívesebben sokszor használná a képességét, főleg Rongál Rozalinda ellen, megtanulja élni az átlagos gyerekek életét.

Vuk

„A rókalyuk folyosója tágabb lett, és a pitvaron túl, mint egy teknő, öblösödött a kamra, ahol halkan szuszogott a rókakölyök. A szőrös gomolyag mozogni kezdett, orra kutatva emelkedett a levegőbe… Vuk lesz a neve, mint öregapjának, ki első volt a nemzetségben. Vuk, ami annyit jelent, hogy minden rókának félre kell állni az útból, ha vadászatra indul.”

Hogyan lesz Vukból, a csetló-botló árva rókakölyökből az erdő legügyesebb vadásza? Vajon képes túljárni a Simabőrű eszén, aki elvette tőle a családját? Öreg nevelőapja, Karak óva inti Vukot a Simabőrűtől, ám a fiatal rókát hajtja a kíváncsiság és a bosszúvágy. Útnak ered a a faluba, ahol megdöbbentő felfedezést tesz…

Egri csillagok

A ​mű tárgya történeti eseményekhez kötődik, Buda elfoglalása és a török 1552. évi hadjáratának kiemelkedő fontosságú eseménye, az egri vár ostroma szolgál fő témájául.

A mű lapjain kibontakozik a három részre szakadt Magyarország állapota: a mohácsi csata után a törökök 1541-ben elfoglalják Budát, az ország középső része török fennhatóság alatt áll. A törökök hatalmuk megerősítését és területük kiterjesztését megcélozva 1552 nyarán újabb hadjáratot indítanak a még el nem foglalt magyar területek ellen, majd több nagyobb végvár birtokbavétele után három seregük Szolnok alatt egyesült erővel indul a végvár ellen.

5 perces Pókember történetek

Csatlakozz a csodálatos Pókemberhez, aki New York városát védelmezi az alattomos gonosztevőktől! Bár mindenki kedvenc hálószövője egyedül is helytáll, most többek között Vasember, Fekete Párduc, Hangya, Doktor Strange és Fekete Özvegy is feltűnik az oldalán. Hagyd, hogy behálózzanak ezek a pörgős, olvasmányos történetek – akár öt perc alatt!

Titanic

Ez a gazdagon illusztrált könyv az elsüllyeszthetetlennek hitt luxusgőzös történetét mutatja be, számos információt tartalmaz a 20. századi hajózás dilemmáiról, aTitanic építéséről, berendezéséről, személyzetéről, a hajót övező legendákról. Foglalkozik a hajó roncsait kereső kutatóexpedíciók eredményeivel, valamint a tragédia utóéletével.

A mágikus állatok iskolája – Totál bezúgva

Birka, kecske, sündisznó… Hogy fog beilleszkedni ennyi szarvas-szúrós állat Mary Cornfield csapatába? Lesz enélkül is szurkapiszka elég: az iskolabál teljesen fölforgatja a Winterstein iskola életét. A mágikus állatok csak kapkodják a fejüket. Sibel Johnnyval akar táncolni, Johnny Lunával akar táncolni…

És mit akar Ida?

Thomas a gőzmozdony – Válogatott mesék 1.

Sodor hősei sohasem unatkoznak: néha a tehenek okoznak kalamajkát, mint Edward esetében, néha az engedetlenség, mint Stepneynél.  Végigizgulhatod Percy és Harald versengését, megtudhatod, miért kapott Peter Sam új kéményt. Megismerheted a vasúthoz újonnan érkezett, kedves, szelíd Emilyt is, akivel megtanuljuk, hogy nem minden az, aminek látszik.

Bogyó és Babóca rolleren

Csupa gurulás ez a két mese! Az első történetben Egon rollert épít, a másodikban Babóca szilvás gombócot főz. Baltazár és Vendel versenyezni kezd: vajon ki tud több gombócot enni?

Maszat a fodrásznál

Az első mesében Maszat és Sári meglátogatják a fodrászt, mindkettejüknek rövidebb hajat vágnak, vajon miért? A választ a második meséből tudod meg, ahol pedig a friss, rövid frizurás gyerekek úszni mennek. Meg­ismerik a fürdők világát, sőt, végül még Maszat is bedugja a fejét a víz alá!

 

 

Scroll to Top