Kölcsönzési toplista – 2023 június-július gyerek/ifjúsági TOP 10

 

 

 

 

 

 

 

 

Szent Péter esernyője

Wibra György, a besztercebányai fiatal ügyvéd útnak indul, hogy megkeresse örökségét, illetve felkutasson egy vörös esernyőt, amelynek nyelébe apja, a ravasz öreg, fia vagyonát rejtette el a kapzsi rokonok elől. A nyomozás nem jár eredménnyel, a fiatalembernek nem sikerül rábukkanni az eltűnt kincsre. De talál helyette mást, ami többet ér minden kincsnél: a glogovai papkisasszony tiszta szépségét, önzetlen szerelmét.

101 színes kép gépekről

Talán az első képes lexikonját veheti kezébe az a kisgyerek, aki a 101 színes kép-sorozat köteteit lapozgatja. A vadon élő állatok, a tanya vagy a gépek világa minden kicsi szívéhez közel áll, és a kötet képei és rajzai segítségével alaposan meg is ismerheti a három téma legfontosabb szereplőit.

Thomas a gőzmozdony 15.

Ebben a kötetben Thomas új barátaival ismerkedhetsz meg: előkerül Hiro, egy régi mozdony, aki a többiek segítségével visszanyeri régi fényét. Kiderül, hogy Kevin, a hebrencs kis daru mire képes, és Thomas is megtanulja Viktortól, hogy az Igazán Hasznos Mozdonyok odafigyelnek egymásra. Megtudhatod, milyen volt, amikor a kis kék gőzös először akadt össze a Vásott Vagonokkal, és hogy Charlie hiába akar vele versenyezni a legmókásabb mozdony címért, Thomas rájön, hogy Igazán Hasznos Mozdonynak lenni jobb.

Bogyó és Babóca épít

Bogyó és Babóca most mindkét mesében épít. Az elsőben dinnyehéjon jutnak el Homokszigetre, ahol természetesen homokvárat építenek és megismerkednek Hubával, a homokbogárral. A második mesében építőkockákból építik meg a legmagasabb várat.

Lengemesék

Messze-messze, a Sustorgó erdő mélyén, a Locsogó-tó partján hullámzik a végtelen Nádtenger, ahol vízimadarak építik fészküket, nádirigók terelgetik fiókáikat, és vízisiklók, gőték siklanak a nádtövek között. Itt élnek a lengék. Még sosem hallottál róluk? Az bizony nem csoda. Egyedül a Nádtenger lakói tudják, hogy a lengék a nádas nyugalmának zöld bőrű őrzői, az itt élő állatok védelmezői. Róluk és Füttyös Vilkóról, a bátor lengefiú nem mindennapi kalandjairól szól ez a mese.

A fa és az évszakok

Kövesd nyomon, milyen egy év a kertben, hogy megismerd az évszakok körforgását!

A könyv más-más szinten, egyszerre szól a különböző korosztályokhoz, így minden gyermek számára lehetővé teszi, hogy aktívan részt vegyen az olvasásban – legyen szó akár az ismeretek bővítéséről, a képzelet megmozgatásáról vagy a rímek csengése feletti örömről. Minden oldalon új szereplők tűnnek fel, és régiek bújnak meg, ami arra készteti a gyerekeket, hogy tökéletesítsék a megfigyelőkészségüket, és fejlesszék a szókincsüket.

Teherautók enciklopédiája

A világ klasszikus és modern teherautóinak több mint 600 képpel illusztrált kalauza – a legismertebb márkák és típusok története és adatai.

Hogyan tanítsd a sárkányodat köszönni

Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.
Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.
Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány KÖSZÖNNI!

Mit rejt a dinók világa?

A Mit rejt? sorozat kötetei ötvözik a böngészőt, a képregényt és az ismeretterjesztést.
Lili és Lali Jojó kutyával együtt kalandoznak a dinoszauruszok korában. Csatlakozz hozzájuk! Járd be velük a triász, a jura és a kréta korszakot, kövesd a dinoszauruszok történetét a megjelenésüktől a kihalásukig. Ismerd meg a Földet egykor benépesítő csodálatos élőlényeket! Hogyan gondoskodtak a dinoszauruszok a fiókáikról? Mikor uralta a világot a rettentő Tyrannosaurus? Honnan tudjuk, milyenek voltak és hogyan éltek a dinoszauruszok?

Hibiszkusz nyuszi

Hibiszkusz nyuszi iszonyúan mérges, mert valaki ellopta a répáit. Szerencsére a tolvaj lábnyomai jól kivehetők, így Hibiszkusz vadul követni kezdi a nyomokat annak reményében, hogy így rálel a tettesre. Ám amire a nyomozás eredményeként bukkan, sokkalta jobb még egy nagy csomag répánál is…

 

Scroll to Top