Kölcsönzési toplista – 2023 január-február-március_gyerek-ifjúsági TOP 10

Esti mesék a boldogságról

Esti mesék a boldogságról… ez a címe ennek a könyvnek, amely a világ különböző tájairól való népmeséket, regéket, és híres írók meséit tartalmazza. Arab, észt, lengyel, svéd, koreai és magyar, Andersen és Grimm-mesék egyaránt szerepelnek a könyvben. Más népek, más életformák, különböző történetek – de mégis sok a hasonlóság. Csupa jól ismert szavak, fogalmak: segítőkészség, jóság, őszinteség, hűség, szeretet, becsületesség, kitartás, tisztesség, barátság – ezek olyan fogalmak, amelyek mind kapcsolódnak a boldogság megteremtéséhez. Ezek a szavak a világ minden táján ugyanazt jelentik–csupán a hozzájuk kötődő történetek mások.

Simon Adams: Titanic

Ez a gazdagon illusztrált könyv az elsüllyeszthetetlennek hitt luxusgőzös történetét mutatja be, számos információt tartalmaz a 20. századi hajózás dilemmáiról, a Titanic építéséről, berendezéséről, személyzetéről, a hajót övező legendákról. Foglalkozik a hajó roncsait kereső kutatóexpedíciók eredményeivel, valamint a tragédia utóéletével.

 
Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.
Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.
Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány KÖSZÖNNI!

Hogyan ​tanítsd a sárkányodat szépen kérni

Kissárkány nagyon aranyos, de nem tud viselkedni.
Lili nagy szeretettel, türelemmel igyekszik udvariasságra nevelni barátját.
Nézd csak, hogyan tanult meg Kissárkány SZÉPEN KÉRNI!

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt. Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!

Állatkölykök

Keltsd életre az oldalakat! A különféle mozgatható elemekkel váltogathatják a képeket a kis olvasók. Hogy hívják a ló kicsinyét? Tudtad, hogy a kis macik is az anyukájukat és a fára mászást szeretik a legjobban? Ismerkedj meg az állatkölykökkel! Keltsd életre az oldalakat! A különféle mozgatható elemekkel váltogathatják a képeket a kis olvasók.

Bartos Erika: Buda tornyai

Tudod-e, hogy hány harangja van a Mátyás-templomnak, hány tornya a Halászbástyának, és milyen magas a Szabadság-szobor? Honnan származik Óbuda vagy a Rózsadomb neve?

A hat kötetre tervezett Brúnó Budapesten sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Minden kötethez Fényképes foglalkoztató füzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.

Bendl Vera: Matyi tigrissel álmodik

Matyi legjobban a tigrisektől fél. Erre mi történik? Este lefekvéskor ráugrik valami nagy, puha és szőrös dolog. Egy tigris! Nem túl nagy, akkora, mint az óvodás Matyi, de mégiscsak tigris! Nem kell hozzá sok idő, hogy az örökmozgó kölyöktigris az örök gondolkodó Matyi legjobb barátjává váljék.

Berg Judit: Rumini kapitány

Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység! De egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik, később a Szélkirálynő is vég?veszélybe kerül, ráadásul nem kevesebb, mint három gonosz keresztezi hőseink útját: Pengecsőr báró, André de Majré és Vipera. Bár a helyzet gyakran válik reménytelenné, hőseink mégis mindig megtalálják a kiutat, néhol a szerencse, máskor jó szándékú barátok segítségével.

Berg Judit: Sári és a mókusok

Sári legújabb történetében a gyerekek kirándulni mennek az erdőbe. Madarakat, gyíkokat, sőt még mókust is látnak! De jó lenne úgy ugrálni ágról ágra, mint a mókusok! A második mesében Pötyi baba és Puszi róka csúnyán összevesznek. Még játszani sem hajlandóak egymással! Szerencsére Sári tud egy épp idevágó történetet két kismókusról, Pötyiről és Puszi-musziról Meghallgatjátok?

Scroll to Top