Kölcsönzési toplista – 2023 január-február-március felnőtt TOP 10

Bauer Barbara: A leggazdagabb árva

A ​leggazdagabb árva egy kislány története, aki születésekor mesés gazdagságot, grófi címet és a fényűző élet ígéretét kapja. Egy kislányé, aki születése után nem sokkal elveszíti az édesanyját, elveszíti azt az embert, aki a legtöbbet adhatná neki.
Krisztina édesapja az ország egyik legtekintélyesebb főura, a kígyósi uradalom gazdája, aki súlyos betegségéből csodával határos módon felépül, így nem halálhíréről értesül a rokonsága, hanem esküvői meghívót kaphat kézhez. Az édesapa feleségül veszi kulcsárnője lányát, amivel megbotránkoztatja az örökségre ácsingózó rokonságot. Az esküvő napján hatlovas hintó érkezik a kastély elé, benne a nászajándékkal: egy fekete koporsóval.
Amikor aztán Krisztina háromévesen árván marad, nemcsak a családi viszályok nehezítik meg az életét, de a gonosz pletykákat terjesztő rosszakarók is. Bár szerető nagymamája és gondoskodó gyámja mindenben támogatják, Krisztina sokáig hiába keresi a helyét.

Fábián Janka: A könyvárus lány

A tizenéves Julcsi osztályidegen szülők kisebbik gyermekeként az ötvenes évek Budapestjén nő fel. A zord, ellenséges világban szinte az egyetlen örömet a könyvek és az olvasás jelentik számára. Az ötvenhatos forradalom véres és zavaros napjaiban Julcsi menekülni kényszerül, és némi vargabetű után végül egy amerikai kisvárosban, távoli rokonainál köt ki.

Katie Fforde: Vidéki menedék

Az ​idős és betegeskedő Amy néni nem bírja már a farmon a sok munkát, ezért nyugdíjas otthonba költözik. Mivel gyereke nincs, levelet ír távoli rokonainak, hogy az örökli meg a birtokot, aki egy év alatt felvirágoztatja.
A huszonhét éves Fran épp rossz passzban van, nemrég szakított a barátjával, így kapva kap az alkalmon. Talán az új környezetben egyenesbe hozhatja az életét. Leköltözik a csodaszép cotswoldsi vidékre, ahol számos problémával szembesül. Egyrészt nem ért a gazdálkodáshoz, másrészt hogyan vezethetne tehenészetet olyasvalaki, aki fél a tehenektől?

Kate Hewitt: Éltető remény

Attól a pillanattól fogva, hogy Emily megszületett, az egész világot jelentette Rachel számára. De a nő legszörnyűbb rémálma válik valóra, amikor egy ritka autoimmun betegség miatt négyéves kislánya kómába esik. Az orvosok nem bíznak a felépülésében. Rachelnek meg kell hoznia egy szívszaggató döntést, amellyel a volt férje, Emily édesapja nem ért egyet.
A kétségbeesett Rachel mindent megtesz, hogy életben tartsa a reményt a kislánya számára, de csak egyetlen emberhez fordulhat, hogy segítsen meggyőzni Jamest – a férfi új feleségéhez, Evához.

Jackie Kabler: Boldog család

A ​családom most egyesült újra. Ki akarja szétszakítani?
Az anya, aki eltűnt…
Beth tízéves volt, amikor szépséges, vad édesanyjának, Alice-nek nyoma veszett. Azóta Beth élete nem volt ugyan mindig könnyű, de mostanra megállapodott, a munkájában sikeres, szeretetteljes családja és szép otthona van.
Egy váratlan vendég
Aztán egy nap kopogtatnak. Alice visszatért. Beth mindent megtesz, hogy helyreállítsa kettejük kapcsolatát, felajánlja édesanyjának, hogy költözzön hozzájuk.
És az élet ajtóstul ront a házba…

Debbie Macomber: Tengerparti menedék

Egy ​magával ragadó gyógyulástörténet, amely egyszerre nevettet meg és fakaszt könnyekre. Annie Marlow-val megtörtént a legrosszabb: egy szörnyű természeti katasztrófában elveszítette a családját. A depressziójából egyetlen kiutat lát, ha hátrahagyja a nagyváros forgatagát, és felkeresi a helyet, ahol életében a legboldogabb volt. A tengerparti kisházat, ahol gyermekkorának felejthetetlen nyarait töltötte.
Ahogy Annie nem felejtette el Oceanside-ot, a kisváros is megőrizte a lány képét. Szó szerint, hiszen a helység visszahúzódó óriása, Keaton egy sor festményen örökítette meg kamaszkori álmodozásainak tárgyát, az ismeretlen lányt a tengerparton.
Újbóli találkozásukkor minden adott lenne ahhoz, hogy kettejük nem mindennapi története boldogan érjen véget. Az élet azonban nem kéthetes vakáció.

Bauer Barbara: A fekete rózsa

Azt ​mondják, fekete rózsa nem létezik. Színe csupán fények játéka, árnyalatok keltette látszat. Sommer Anna azonban nap mint nap ott látja a szőlőben, a sorok végébe ültetve. Vajon egyszer megtudja majd, milyen is a színe valójában?

Anna, vagy ahogy a családban hívják, Annus, Etyeken nő fel, ezen a szőlődombok övezte, magyarok, svábok, zsidók lakta településen. Alig tizennégy éves, amikor kitör a második világháború, és nemcsak bevonuló édesapja és két ikerbátyja sorsa miatt kell aggódnia, hanem a nála két évvel idősebb Andrisért is, akihez már nem csupán ártatlan, gyerekes vonzalom fűzi.

Lorraine Brown: A párizsi csatlakozás

Ebben ​a romantikus komédiában egy Párizsban rekedt lány ráébred, hogy a téves út időnként épp a megfelelő irányba terel bennünket.

Hannah és a pasija, Simon Amszterdamba tartanak vonattal, és biztosak benne, hogy időben oda fognak érni a fiú húgának az esküvőjére. Arról azonban egyikük sem tud, hogy a szerelvény az éjszaka közepén kettéválik: egyik fele tovább halad Amszterdamba, a másik pedig, amelyiken Hannah ül, Párizs felé robog.

Ruth Cardello: A megtört szívű

Heather Ellis egyedülálló anya, aki bármit megtenne örökbe fogadott kislányáért, Aváért. Az egész internetet képes felforgatni jutalmat ígérő posztjával, hogy megtalálja Ava elveszett, kitömött játékállatkáját. De ki gondolta volna, hogy hirdetésére majd egy gazdag, szívdöglesztő férfi jelentkezik, tekintetében olyan mélységes bánattal, hogy Heather azonnal úgy érzi, törődnie kell vele? Ava szemében a férfi igazi hős, Heather számára viszont életre kelt fantázia, aki egyben komoly kockázatot jelent szépen felépített, boldog életére nézve…

Nina Collins: Örökre szól

Létezik ​egész életen át tartó igaz szerelem, ami képes dacolni az idő múlásával?
Rosie a hetvenes évek társasági elitjében cseperedett fiatal nővé, anyja szilárd, irányító kezei alatt. A szelíd, engedelmes lánynak, régen látott nagynénje vidéki birtokára kell utaznia, ahol amellett, hogy fényt derít egy súlyos családi titokra, olthatatlan szerelemre lobban a kétkezi munkából élő Williammel.
Vajon képes lesz a lány felülkerekedni a neveltetésén? Hajlandó hátat fordítani mindenkinek a szerelem nevében, és ami a legfontosabb, együtt élni a döntése súlyával?

Scroll to Top