Kölcsönzési toplista – 2022 november-december gyerek/ijfúsági

45+1 klasszikus mese

Olyan csodálatos mesék várnak ránk, mint a Hófehérke és a hét törpe, A rút kiskacsa, Csipkerózsika, Jancsi és Juliska vagy A három kismalac.

Frakk és a foci

Frakk, a macskák réme művelődni akar, ezért addig rágja Károly bácsi fülét, míg az beíratja a kutyaiskolába. Ugyanakkor addig rágja Irma néni fülét, míg megkapja a hőn áhított szép, piros pöttyös labdát…

Bogyó és Babóca virágai

Babóca gyönyörű virágait Gömbi elfelejti meglocsolni, majdnem teljesen el is száradnak. Csak egy jó kis eső hiányzik!

Tavasz a Nádtengeren

Messze-messze, a Sustorgó erdő mélyén, a Locsogó-tó partján hullámzik a végtelen Nádtenger, ahol vízimadarak építik fészküket, nádirigók terelgetik fiókáikat, és vízisiklók, gőték siklanak a nádtövek között. Itt élnek a lengék. Még sosem hallottál róluk? Az bizony nem csoda. Egyedül a Nádtenger lakói tudják, hogy a lengék a nádas nyugalmának zöld bőrű őrzői, az itt élő állatok védelmezői.

Nádtengeri nyár

A ​végtelenül hullámzó Nádtengeren zajlik az élet. Kikeltek a kiskacsák, cikáznak a szitakötők, és csendesen szövögetik hálóikat a pókok. A nádas zöldbőrű őrzői, a lengék, nádirigóháton cirkálva vigyázzák a Locsogó-tó lakóinak nyugalmát, éberen fürkészik az ellenség terveit, de szabadidejükben szívesen strandolnak és ropogtatják a finom pattogatott békalencsét. Persze akadnak kötekedő alakok is bőven! 

A téli tücsök meséi

A téli tücsök valamikor nyári tücsök volt. De most tél van, hull a hó, és minden fehér, az ágak, a villanydrót, a háztetők. És érzi jól, hogy a nyár messze van, de olyan messze, hogy már alig tud visszaemlékezni rá. És érzi, hogy téli tücsök lett, magányos téli tücsök.

Pom Pom legújabb meséi

Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismerjük igazán?

De azért sok mindent tudunk róla! Például szeret az ágon hintázni. Például szeret leselkedni. És nagyon szeret mesélni! Mindenről tud egy mesét, ami az utcán történik, és mindenkiről tud egy mesét, aki él és mozog! De olyanokról is tud egy mesét, ami csak a képzeletünkben létezik, először csak az ő képzeletében, azután mindnyájunk képzeletében.

Vuk

A rókalyuk folyosója tágabb lett, és a pitvaron túl, mint egy teknő, öblösödött a kamra, ahol halkan szuszogott a rókakölyök. A szőrös gomolyag mozogni kezdett, orra kutatva emelkedett a levegőbe…

100 Grimm mese

Jancsi és Juliska, Piroska és a farkas, Hüvelyk Matyi, Csipkerózsika, Holle anyó és még számos régi ismerős elevenedik meg a könyv lapjain, de mellettük olyan kevésbé ismert történetek is bekerültek a válogatásba, amelyek cselekményük, szereplőik vagy tanulságuk miatt szintén méltók a megőrzésre és újraolvasásra.

3-5-8 perces mesék kis kalandoroknak

Unatkozni senki nem szeret. De egy unalmasnak tűnő nap is képes egy csapásra megváltozni. Nem is kell más hozzá, csak egy nagy adag fantázia és némi kíváncsiság, na meg egy szuper mesekönyv. Utazzatok zsiráfháton, lebegjetek az éjjeli égen át a holdig, vagy lépjetek be egy festménybe! Ezekkel a mesékkel ti sem fogtok unatkozni!

Scroll to Top