2022 szeptember-október_felnőtt

 

 

 

 

 

 

 

Kate Huckley, a csinos, fiatal állatorvosnő nyugodt életet él Kelet-Anglia egyik csendes falujában, Salter’s Endben. A közeli Daringham Hall birtok és udvarház tulajdonosaival igen szoros kapcsolatot ápol, Camdenék már gyerekkora óta saját lányukként szeretik. Egy nap Kate házánál egy idegen bukkan fel. Súlyos sérüléseket szenvedett, elvesztette az emlékezetét, amihez az az ütés is hozzájárult, amelyet a lány mért a fejére egy bottal – betörőnek gondolván…

 

 

 

 

 

 

 

A fiatal Maria Montessorit mélyen megrendíti, amikor városa pszichiátriai klinikáján először találkozik „gyengeelméjűnek” nevezett gyerekekkel. A sivár kórteremben kísérteties csönd uralkodik, Maria szomorú gyermekarcokat lát. Amikor azonban játékszereket ad a kezükbe, a kicsik a szeme láttára kelnek életre letargiájukból.
Ez Maria addigi életének legboldogabb pillanata, egyszersmind példátlan pedagógiai pályafutásának kezdete. 

 

 

 

 

 

 

 

Azt ​mondják, fekete rózsa nem létezik. Színe csupán fények játéka, árnyalatok keltette látszat. Sommer Anna azonban nap mint nap ott látja a szőlőben, a sorok végébe ültetve. Vajon egyszer megtudja majd, milyen is a színe valójában?

 

 

 

 

 

 

 

Egy ragyogó parti másnapján a huszonöt éves Rachel Mullent holtan találja az ikertestvére. A lány szeplős arcán zúzódások, torkába egy üvegszilánk ékelődött.
Hamarosan kiderül, hogy a bizarr gyilkosság nem az egyetlen eset: egy fiatal doktornőt ugyanazzal a módszerrel öltek meg. Mivel az orvos nem vett részt a partin, sőt semmilyen módon nem köthető a vendégekhez, Lottie kénytelen megkérdőjelezni minden addigi elméletét.

 

 

 

 

 

 

 

Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek.

 

 

 

 

 

 

1941. Leningrád, az egykor oly varázslatos város háborús ostrom alá került, elvágták a segítségtől, és betemette a hó. A város teli van kétségbeesett asszonyokkal, akik meg akarják menteni gyermekeiket, a családjukat és magukat…

2000. A veszteség és a kor szörnyű vámot szedett Ánya Withsontól. Végül felveszi a kapcsolatot elidegenedett lányaival. Akadozó, bizonytalan hangon kezdi meg szőni meséjét egy szépséges orosz lányról, aki egy emberöltővel korábban Leningrádban élt…

 

 

 

 

 

 

 

Mennyire ​lehet önző az anyai szeretet?
Beth teljes szívéből szereti hétéves kisfiát, Dylant. Ő a mindene. Azonban az élet egy viselkedészavaros, érzelmileg labilis kisgyerekkel nem könnyű, főleg egyedülálló szülőként.

 

 

 

 

 

 

 

A ​sorsunk összefonódik, még ha különbözik is. Egy merész fogadás, egy ínyenc, grillsajtos szendvics és egy kis kecskesimogatás után Alexis Montgomery világa a feje tetejére állt. Az ok: Daniel Grant, egy nevetségesen dögös asztalos, aki tíz évvel fiatalabb nála, és a világ leglazább pasija…

 

 

 

 

 

 

 

Oroszy Mihály élete gyökeresen megváltozik. A 18. század most megmutatja könyörtelenebb arcát is: a felvilágosodás korszaka még a látóhatáron sincs, a feudális rend igazságtalanságai nyomorítják a köznépet. A földesurakkal szembeni elégedetlenség egyre nagyobb, a Dunántúl a jobbágyfelkelések küszöbén áll.

 

 

 

 

 

 

 

Farkas Anita boldog párkapcsolatban él Mátyás Péterrel vidéki otthonukban. Az életük idilli: közösen vezetik a Málna nevű kisboltot, közben tanyájuk felújítását tervezgetik.

Egy márciusi reggelen azonban minden megváltozik…

Scroll to Top