Kölcsönzési toplista – 2022 március-április – felnőtt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utolsó reggel Párizsban

Milyen ​hosszú az út a szocialista Magyarország szürkeségéből Párizsba, a fény és a divat városába? És vajon lehetséges-e, érdemes-e visszafelé is megtenni ezt az utat? Hogyan lesz egy furcsa, akaratos kisfiúból egy nemzetközileg jegyzett divatmárka tervezője, és hogyan tudja megtartani és megvalósítani sajátos személyiségét egy olyan rendszerben, ahol a konformizmus és az igazodás fontosabb és jövedelmezőbb, mint az egyéniség és a kreativitás? 

 

 

 

 

 

 

Az őrangyal

Férje négy évvel ezelőtt bekövetkezett halála óta a huszonkilenc éves Julie Barenson ritkán randevúzott férfiakkal, most azonban úgy érzi, eljött az ideje, hogy új társat keressen magának. A jóképű és intelligens mérnök, Richard Franklin hamar leveszi a lábáról, ugyanakkor legjobb barátjához, Mike Harrishez is egyre szorosabb szálak fűzik…

 

 

 

 

 

 

Mediciek

Firenze, ​1429. február. Giovanni de’Medici, a tiszteletre méltó államférfi és bankár halála után hatalmas és jól működő cégrendszert hagy maga után. Két fiának, Cosimónak és Lorenzónak együtt kell a család élére állnia és folytatni az üzletet. Józanság a politikában, nagymértékű visszafogottság a magánéletben, de eltökélten kézben tartani mindent – ezeket az elveket hagyta fiaira halálos ágyán Giovanni.

 

 

 

 

 

 

A remény útjain

1946-ot ​írunk, amikor Frankel Vera és legjobb barátnője, Bán Edit megérkeznek Nápolyba. A két lány egy Auschwitz felé tartó vonatról szökött meg, s mindenkit elveszítettek a háborúban. Egy amerikai katonatiszt ajánlólevelének köszönhetően Vera az Egyesült Államok nagykövetségén kap munkát, ahol beleszeret Anton Wight kapitányba.
Úgy tűnik, a dolgok kezdenek jobbra fordulni, ám nemcsak Verának és Editnek, de Wight kapitánynak is meg kell birkóznia a háború okozta traumákkal…

 

 

 

 

 

 

Zajlik az élet

Parker Cruse megveti a hűtlenséget.

Valószínűleg azért, mert a barátja az ikertestvérével csalta meg. Aztán némi hashajtó a nővére esküvőjén végleg tönkreteszi eleve feszült viszonyukat. Parker elhatározza, hogy felnő és végre huszonhat évesként viselkedik.

 

 

 

 

 

 

A babaház

Egy ​fiatal nő egy hideg, sötét pincében ébred, és fogalma sincs, hogy került oda, ki rabolta el. Így kezdődik a legrosszabb rémálma.

Egy félreeső tengerparti strandon előkerül egy másik fiatal nő elásott holtteste. Ám a halott lány eltűnését nem jelentették – elhidegült családja rendszeresen kapott tőle szöveges üzeneteket az évek során. Valaki a síron túl is életben tartotta.

 

 

 

 

 

 

Hunyadi – Tizenegyedik könyv – A förgeteg hírnöke

A ​rigómezei vereség után Magyarország végveszélybe kerül. Nincs jelentős hadereje, amellyel fel lehetne tartóztatni egy esetleges török inváziót a déli határon. Hunyadi János, a megtépázott hírnevű kormányzó hiába igyekszik sereget toborozni, az Országtanácsot irányító bárók, főurak, különösképp Cillei Ulrik gondoskodnak róla, hogy ez ne sikerülhessen….

 

 

 

 

 

 

A napfény földje

Elizabeth Carrington a londoni elit irigylésre méltó életét éli. Sikeres üzletasszonyként hőn áhított vágya megszerezni egy kereskedelmi cég tulajdonostársi pozícióját. Kemény munkával küzdötte fel magát a csúcsra, és most végre elérheti a célját. Ehhez azonban olyat kell tennie, amire nem számít…

 

 

 

 

 

 

Illatok őrzője

Emmeline egy mindentől elzárt szigeten tölti varázslatos gyermekkorát apjával, aki az érzékelés útján tanítja őt a világ megismerésére. Egy dologról azonban nem beszél neki: honnan származnak a házukat beborító, titokzatos illatokat tároló fiolák, és az ezeket előállító szerkezet?

Scroll to Top