Kölcsönzési toplista – 2021 szeptember-október – gyerek/ifjúsági

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogyó és Babóca finomságai

A legbölcsebbek is hibázhatnak olykor. Ez történik Bagolydoktorral is, aki elvállalja a zsűri szerepét az erdei süteményversenyen…

 

 

 

 

 

 

Vuk

A rókalyuk folyosója tágabb lett, és a pitvaron túl, mint egy teknő, öblösödött a kamra, ahol halkan szuszogott a rókakölyök. A szőrös gomolyag mozogni kezdett, orra kutatva emelkedett a levegőbe…

 

 

 

 

 

 

Az arany ember

Tímár Mihály a mesés vagyon birtokosaként üzletelni kezd gabonával, telekkel, földbérlettel, és az arany még több arannyá változik kezében…

 

 

 

 

 

 

 

Az ember tragédiája

A kérdés az: mi az emberiség életének végső célja? A felelet: az ember vagy önmagának él vagy embertársainak, de boldog nem lesz egyik esetben sem, mert saját érdekeinek önző hajszolása éppen úgy nem elégíti ki, mint ahogyan elbukik akkor, ha embertársai javának szenteli életét.

 

 

 

 

 

 

 

A vasút

A Mi MICSODA Junior sorozat ezen kötetéből a kis olvasó megtudhatja, mi minden van egy pályaudvaron, mi hajtja a vonatot, hogyan állítják a váltókat és hányféle vonat létezik.
A felhajtható kukucskálók alatt további érdekességek és rejtvények lapulnak!

 

 

 

 

 

 
Thomas a gőzmozdony 4.

Ezer szikra és parázs, mennyi izgalom történik Sodor szigetén.

 

 

 

 

 

 

Kistestvérek, nagytestvérek

Egy nyári napon a hatéves Brúnó megtudja, hogy kistestvére lesz. A kisfiú megosztja a hírt a barátaival, akik sorra elmesélik saját történetüket. 

 

 

 

 

 

Te is voltál kicsi, dédmama?

Hogyan lesz a kisbabából óvodás, majd iskolás gyerek, kamasz, felnőtt, szülő, nagyszülő és dédszülő? Hogyan követi a gyerekkort a felnőttkor, majd az időskor? Hogyan érlelik lelkünket a jó és rossz emlékek?

 

 

 

 

 

 

100 Benedek Elek mese

A 100 Benedek Elek-mese tökéletes olvasmány az egész család számára: a szülők és nagyszülők újra átélhetik gyermekkoruk legszebb pillanatait, a gyermekek pedig ízelítőt kaphatnak a legnagyobb magyar mesemondó csodálatos világából.

 

 

 

 

 

 

Maszat épít

Újra itt van Maszat és Hóchóc! Ezúttal madáretetőt eszkábálnak, hogy a cinkék és rigók ne éhezzenek télen.

Scroll to Top