Habsburg Ottó – Életút és Örökség

𝙀́𝙡𝙚𝙩𝙪́𝙩 𝙚́𝙨 𝙤̈𝙧𝙤̈𝙠𝙨𝙚́𝙜 címmel 2021. október 4-én nyílt kiállítás az OPSKMM-ben, mely 𝗛𝗮𝗯𝘀𝗯𝘂𝗿𝗴 𝗢𝘁𝘁𝗼́ 𝗲́𝗹𝗲𝘁𝗲́𝗻𝗲𝗸 𝗸𝗶𝗲𝗺𝗲𝗹𝘁 𝗮́𝗹𝗹𝗼𝗺𝗮́𝘀𝗮𝗶t eleveníti meg.
Az érdeklődőket 𝗦𝗶𝗸𝗹𝗼́𝘀𝗶 𝗜𝘀𝘁𝘃𝗮́𝗻 Mezőberény polgármestere köszöntötte, aki személyesen is találkozhatott 2003-ban a herceggel, amikor a város díszpolgárává avatták. Felidézte, hogy egy nagyon közvetlen személyre emlékszik, aki olyan tartással rendelkezett, melyet tanulni nem lehet, arra születni kell.
𝗣𝗿𝗼̋𝗵𝗹𝗲 𝗚𝗲𝗿𝗴𝗲𝗹𝘆, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója kiállításmegnyitó beszédében kiemelte, hogy a háború idején a spanyolországi emigrációban élő, hazánk nyelvén taníttatott Habsburg Ottó magyarul is érettségizett, ám ezeknek a tanulmányoknak kivitelezése azokban az időkben nagy logisztikai feladatot jelentett a családnak. Ez a következetes és kitartó oktatás is hozzájárult ahhoz, hogy később Habsburg Ottó nem támogatta a vasfüggönyt, hanem Európa egységében látta a jövőt. Az Európai Parlamentben, a német Keresztényszociális Unió (CSU) képviselőjeként magyar nyelven elmondott beszédei széles körben tudatosították, hogy Magyarországnak megkérdőjelezhetetlen helye van kontinensünk intézményrendszerében, intellektuális- és értékközösségében.
A roll-up kiállításon még számos érdekes momentum és fotó fellelhető, mely 2021. november 4-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.
Scroll to Top