2020 szeptember-október_felnőtt kölcsönzési TOP 10 lista

Kiera Cass: The ​Selection – A Párválasztó

Harmincöt ​lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni.

Samantha Downing: Ő ​kezdte

Beth, ​Portia és Eddie Morgan évek óta nem találkoztak egymással, amire jó okuk volt. De amikor jómódú nagyapjuk meghal, és a végrendeletében egy titokzatos, furcsa utolsó kívánság teljesítéséhez köti a több millió dolláros örökségét, a testvérek és házastársaik kénytelenek összejönni egy autós kirándulásra, amelynek során átszelik az országot.

A közös családi program azonban néha kimerítő. Mindenki számára.

Sőt még kimerítőbb akkor, ha mindannyian súlyos titkokat őriznek, miközben igyekeznek megfeledkezni egy emlékről, egy eltűnt személyről és a bosszúról. Arról a fekete autóban ülő férfiról nem is beszélve, aki már napok óta kitartóan követi őket. De említhetnénk még azt is, hogy legalább az egyikük potenciális gyilkos, a csomagtartóban pedig egy hulla lapul.

Elena Ferrante: Amikor ​elhagytak

Olga, ​a csinos és okos fiatal nő, harmonikus családban neveli két gyermekét, egészen egy átlagos délutánig, amikor férje minden előzmény nélkül bejelenti: elhagyja. A kánikulában vergődő, elnéptelenedett olasz városban Olga végigjárja a közhelyesnek is mondható stációkat, megpróbálja visszaszerezni a férjét, nyomoz a vetélytárs után, a nyílt utcán jelenetet rendez, de azután sosem sejtett mélységekbe zuhan, otthona szertehullik, gyerekei kicsúsznak a kezéből, kifordul önmagából. 

 
Katie Fforde: Vidéki ​menedék
 
Az ​idős és betegeskedő Amy néni nem bírja már a farmon a sok munkát, ezért nyugdíjas otthonba költözik. Mivel gyereke nincs, levelet ír távoli rokonainak, hogy az örökli meg a birtokot, aki egy év alatt felvirágoztatja.
A huszonhét éves Fran épp rossz passzban van, nemrég szakított a barátjával, így kapva kap az alkalmon. Talán az új környezetben egyenesbe hozhatja az életét. Leköltözik a csodaszép cotswoldsi vidékre, ahol számos problémával szembesül. Egyrészt nem ért a gazdálkodáshoz, másrészt hogyan vezethetne tehenészetet olyasvalaki, aki fél a tehenektől?
 

Marie Forleo: Minden ​megoldható!

Az ​anyukám, aki makacs, mint egy bulldog és úgy káromkodik, mint egy kocsis, mindig azt mondta: „Az életben semmi sem bonyolult. Mindenre képes vagy, amire elszánod magad, ha feltűröd az ingujjaid, belevágsz és megcsinálod.”
Fontos, hogy tudd, nem veled van a probléma, ha gondot okoz, hogy megvalósítsd az álmaid. Nem is arról van szó, hogy ne dolgoznál elég keményen, hogy ne lennél elég intelligens vagy arra érdemes. Akkor mi hiányzik? – kérdezel vissza. Valószínűleg még nem birtoklod azt a kulcsfontosságú meggyőződést, ami mindent megváltoztat majd az életedben. Az életfilozófiát, amit anyukám egyszerűen csak úgy fogalmazott meg: „Minden megoldható.”

Kate Furnivall: Hazugságok ​őrzője

Dél-Franciaország, 1953
Eloise Caussade bátor, fiatal nő, aki egy bikafarmon nevelkedett Arles mellett. Bálványozza a bátyját, Andrét, aki Párizsba megy, hogy hírszerző ügynökként a CIA-nak dolgozzon. Eloise követi Andrét, mert azt hiszi, rá is a nagyvárosban vár az igazi élet, ám a bátyjával ellentétben belőle nem ügynök, hanem magánnyomozó lesz.

Patricia Gibney: A hiányzók

Mikor a helyi katedrálisban egy nő holttestét találják, majd néhány órával később egy férfiét, amint a saját udvarának fájáról lóg, Lottie Parker nyomozót hívják az ügyhöz. Mindkét áldozat combján elmosódott, de határozottan hasonló tetoválást találnak. Nyilvánvaló, hogy a két áldozat közt van kapcsolat. De mi?

Herczeg Szonja: Képzeletbeli ​ház

Mi lenne, ha az alapján látnának el valakit a kórházban, hány követője van Instagramon? Vagy ha a szülőt sújtanának börtönbüntetéssel kiskorú gyereke helyett? Mi történik, ha egy életunt középkorú nő hírnévre tör, de az addigi élete miatti feszültség pont a legszebb napján robban ki belőle?

Kathryn Hughes: A ​titok

Mary féltve őrizte titkát. Negyven évvel korábban olyan döntést hozott, amely örökre megváltoztatta az életét és valakinek a sorsát, akit nagyon szeretett.
Beth soha nem tudta az igazságot a szüleiről, ám most mindent megtesz azért, hogy kiderítse, mert ez lehet az egyetlen esély halálos beteg kisfia túlélésére. Amikor Beth egy megfakult újságkivágásra bukkan anyukája holmija között, rádöbben, hogy a fia jövőjének kulcsa a saját múltjában rejlik.

Kékesi Dóra: Rád ​találok

ánhidi Nóra csúfos szakítása után szenvedélyes viszonyba bonyolódik válófélben lévő főnökével, a gazdag és vonzó Kohán Zalánnal, aki egy Costa Rica-i nyaralással lepi meg a lányt.

Scroll to Top