2020 július-agusztus_gyerek-ifjúsági kölcsönzési TOP 10 lista

W. Awdry: Thomas, ​a gőzmozdony

A körmönfont dízelek becsapják Percyt, aki emiatt hatalmas bajba sodorja egész Sodor-szigetet. Vajon sikerül Percynek elhárítania a veszélyt?

Balázs Ágnes: A ​beszélő kiskutya és más történetek

Keltsd életre a beszélő kiskutya, a zöld róka vagy a náthás kiskacsa történetét!

Bálint Ágnes: Frakk, ​a macskák réme

„Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép kis kertes ház. Abban lakott két kövér macska. Rajtuk kívül ott lakott még Károly bácsi és Irma néni is.” Aztán megjelent Frakk…

Bartos Erika: Bogyó ​és Babóca a levegőben

Bogyó és Babóca papírsárkányt készítenek. De jaj! Feltámad a szél, és elsodorja a kis barátokat! Vajon hogyan érnek majd földet?

Bartos Erika: Százlábú ​– Versek óvodásoknak

Az ország kedvenc mesélője, Bartos Erika újabb verseskötettel jelentkezik, melyben ezúttal nem szilvásgombóc és kukásautó alkotja a sorvégi rímeket, hanem mondjuk Elemér doktor, egy Trabant, léggömbök, hóember, évszakok, buborék, szivárvány, hókotró, százlábú, mackóbarlang, szánkózás, apák…

Berg Judit: Tökmagok ​Afrikában

Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon – négy olvasási szinten keresztül.

Mindentudó csodagépek

Tudod-e, hogy a hóeke lapátja hajlítható, hogy a mozgódaru tizenkét keréken halad, s a bulldózer hernyótalpával a legnagyobb sárban is könnyen talál utat? Vedd szemügyre az ügyes masinákat, megtudod, hogyan dolgoznak, s milyen hasznosak, így lassanként felfedezed titkaikat! 

Eva Dix: Gyere ​velünk a tanyára!

Mi történik az istállóban? Mit esznek a disznók? Mit csinál a bálázógép? Mi terem a kertben? Miért hempereg a sárban a disznó? Miből sütik a kenyeret? Minderre választ kaphatsz a könyvben!

autok.jpgMilyen járművek dolgoznak az építkezésen? Ki segít, ha baleset történik? Hogyan működik a kukásautó? A képeskönyv titkos ablakait kihajtva rengeteg meglepetésban lesz részed.

traktorok.jpgA kötetet lapozgatva a legsokoldalúbb mezőgazdasági gépjárművel, a traktorral ismerkedhetnek az apróságok. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik.

Scroll to Top